Casa lui Versace, de vanzare pentru 125 milioane de dolari

Marti, 19 Iunie 2012, ora 18:01
6043 citiri
Casa lui Versace, de vanzare pentru 125 milioane de dolari

Fosta casa a creatorului de moda Gianni Versace a fost scoasa la vanzare pentru 125 de milioane de dolari.

Casa din Miami Beach care a apartinut cunoscutului designer Gianni Versace a devenit astfel una dintre cele mai scumpe case scoase la vanzare in SUA, scrie CNN.

Versace a cumparat proprietatea de 1.765 metri patrati aflata pe Ocean Drive, cunoscuta ca si Casa Casuarina, pentru 10 milioane de dolari in 1992 si a investit foarte multi bani in renovari. Aceasta este si casa in fata caruia Versace a fost impuscat mortal in 1997.

Pana in 2000, casa a stat goala. Ulterior, antreprenorul Peter Loftin a cumparat-o de la familia Versace cu 19,7 milioane de dolari.

"Aceasta este o casa reprezentativa pentru cei bogati si faimosi care locuiesc in mijlocul South Beach. Este o proprietate unica, creata de un geniu; este o opera de arta, o bucata de istorie", a spus Loftin.

Casa Casuarina are 10 dormitoare si 11 bai, iar multe camere sunt decorate cu fresce pictate manual, vitralii si marmura italiana.

"Versace a adus mestesugari din intreaga lume pentru a lucra la casa. A ales cei mai buni muncitori", a spus Jill Hertzberg, un broker al Coldwell Banker Previews International, care se ocupa de vanzare.

Versace a cheltuit peste 33 de milioane de dolari pentru a renova casa, construind o curte cu fantani, bolte si o piscina mare, decorata cu aur de 24 de karate.

Designerul si-a exprimat partea creativa prin decorarea fiecarei camere conform unei noi teme. Acestea sunt decorate in stil marocan sau precum o vila de pa malul marii. "Fiecare camera e o opera de arta", a spus un alt broker.

Casa a fost construita in 1930 de un cunoscut arhitect si filantrop, Alden Freeman. Se spune ca el a fost inspirat de Alcazar de Colon, palatul colonial din Republica Dominicana unde a locuit odata familia lui Christopher Columb.

Loftin a decis sa vanda casa pentru ca piata imobiliara de lux din Miami in acest moment este infloritoare. De cand a fost scoasa la vanzare, pe 8 iunie, casa a primit opt oferte de cumparare serioase.

"Am primit oferte din Brazilia, Rusia, Franta, China si SUA. Oameni din intreaga lume si-au dat seama ca Miami este un loc grozav in care sa traiesti si din care sa isi conduca afacerile", spune Hertzberg.

#vanzare casa Versace, #vanzare proprietate Gianni Versace , #Case vile