Montajul si demontajul aparatelor de aer conditionat - tot ce trebuie sa stiti

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 15:53
1634 citiri
Montajul si demontajul aparatelor de aer conditionat - tot ce trebuie sa stiti

(P) O vara fara aparatul de aer conditionat este cosmarul oricarui locuitor de metropola. Caldura degajata de asfalt si umiditatea excesiva a aerului fac din canicula o problema majora in vietile noastre.

Daca ati hotarat ca anul acesta veti invesi o parte din buget intr-un aparat de aer conditionat nou si mai performant, urmeaza una dintre cele mai dificile etape: montajul.

Iata ce trebuie sa stiti despre procesele de montaj si demontaj aer conditionat.

Prima regula: nimic fara profesionisti

Una dintre cele mai profitabile afaceri pe timpul verii se ascund in spatele firmelor de montaj si demonataj pentru aparatele de aer conditionat. Intr-adevar, aceste procese sunt foarte dificile, iar riscurile in cazul in care preferati sa manevrati singuri aceste dispozitive complexe sunt foarte mari.

Recomandarea noastra est firma AlexIR Decor, profesionisti cu peste 20 de ani de experienta in domeniul de montaj/demontaj si mentenanta a aparatelor de aer conditionat.

Cele mai frecvente cauze ce duc la deteriorarea unui aparat de aer conditionat se produc in cadrul procesului de instalare a dispozitivului. De aceea, este foarte important sa avem grija sa apelam la un specialist cand vine vorba de a monta noul aer conditionat ce ne promite veri racoroase.

Specialistii sunt singurii care ne pot oferi siguranta unei instalari corecte, care sa prelungeasca viata aparatului de aer conditionat pentru cat mai multe veri. Aceste sfaturi sunt valabile si cat priveste demontajul si remontarea unui astfel de dispozitiv de racire, pericolele de avarie fiind aceleasi ca in cazul unui proces de montaj.

De ce sa apelati la demontaj

Chiar daca aparatul de aer conditionat a fost montat corect initial, exista numerosi factori care pot duce la nevoie de relocalizare a acestuia. Un design nou al locuintei, schimbarea peretilor, marirea casei, toate acestea sunt motive pentru care poate fi necesar procesul de montaj si demontaj al aparatului de aer conditionat.

In acest sens, trebuie sa aveti grija la noua pozitie pentru care optati. Trebuie sa tinem cont in primul rand de pozitia unitatii interne a aparatului nostru de racire intrucat trebuie sa ofere un flux continuu in incapere.

Este bine sa luam in calcul inaltimea potrivita pentru a optimia temperatura camerei, structura peretelui pe care va fi montat, precum si pozitia in care va fi indreptat.

Este important sa avem mare grija cat priveste aceasta pozitie, intrucat, daca aparatul va fi indreptat direct spre locuitorii caminului tau, acesta poate cauza raceala, disconfort general sau reactii alergice din cauza prafului din filtre.

Mare atentie si la unitatea externa a aerului conditionat pe care multe persoane o neglijeaza. Unitatea externa trebuie mereu montata aproape de o fereastra, pentru a permite eventualele interventii pentru reparatii si igienizari.

Acest proces este deosebit de dificil in cazul unui apartament la un etaj superior, unde interventia se face cu ajutorul schelelor sau a corzilor.

Nu uitati nici de problemele pe care le puteti avea cu vecinii in cazul in care furtunul de evacuare a apei nu se scurge intr-un vas special. Condensul poate deranja colocatarii, astfel ca pozitia unitatii externe este deosebit de importanta.

De evitat

Oricat de tentante ar fi, exista doua incaperi care nu sunt recomandate pentru gazduirea aparatului de aer conditionat: bucataria si baia. Aceste incaperi, unde aburul, fumul, temperaturile foarte scazute sau ridicate sau fluxul de aer sunt factori obisnuiti, pot aduce sfarsitul prematur al unui aparat de aer conditionat.

Aceste conditii suprasolicita dispozitivul si distrug filtrele acestuia, ducand in timp la daune serioase. Si prezenta altor dispozitive electrice ameninta aparatul de aer conditionat, intrucat cresc semnificativ temperatura aerului din incapere.

Pe scurt!

Cel mai important sfat cand vine vorba de procesul de montaj sau de demontaj al unui aparat de aer conditionat este faptul ca el este reallizat exclusiv de catre profesionisti. Echipele de specialisti se pot asigura de siguranta in manevrarea aparatului, evitand defectiunile si lungind perioada de functionare a acestuia.

Cand vine vorba de repozitionare, tineti cont de ambele unitati ale aerului conditionat, atat cea interioara, cat si cea exterioara. Si, nu in ultimul rand, bucataria si baia sunt incaperi comode, dar neindicate de montaj al aparatelor de aer conditionat.

#montare aer conditionat, #demontare aparat aer conditionat , #Case vile