Cea mai inalta cladire turn din lume ar putea fi construita la Moscova de un print saudit

Marti, 18 Iunie 2013, ora 13:47
3455 citiri
Cea mai inalta cladire turn din lume ar putea fi construita la Moscova de un print saudit

Printul saudit Alwaleed bin Talal considera ca Moscova ar putea fi una din destinatiile posibile pentru construirea celei mai inalte cladiri turn din lume.

Potrivit printului, in prezent se discuta posibilitatea ridicarii unei cladiri turn de 1,6 kilometri inaltime in capitala rusa, relateaza marti portalul Arabian Business, preluat de platforma Newsru. Miliardarul Alwaleed bin Talal a invitat mai multe capitale ale lumii si mai multi investitori sa se alature acestui proiect ambitios.

Lucrurile nu sunt inca definitiv decise, astfel ca alte trei orase concurente ale Moscovei sunt luate in considerare: Shanghai, Londra si New York. "Partile interesate ar trebui sa ne ofere facilitati fiscale si sprijin din partea guvernului", a adaugat printul saudit.

Dar, inca de pe acum, expertii rusi intrevad o serie de probleme greu de rezolvat in procesul constructiei celei mai inalte cladiri din lume, cum ar fi transportul apei la etajele superioare, ceea ce in opinia lor este extrem de dificil de realizat tehnic si costisitor in plan financiar. In plus, costurile de constructie se vor cifra la o suma uriasa, de mai multe miliarde de dolari, argumenteaza ei.

Potrivit conceptiei autorilor, aceasta cladire turn ar trebui sa depaseasca renumitul Burj Khalifa din Dubai, ce are o inaltime de 828 de metri. Initial, Kingdom Tower urma sa aiba 1,6 km, dar proiectul a fost revizuit ulterior la dimensiuni mai modeste.

#cea mai inalta cladire, #proiect constructii Moscova, #print saudit cladire Moscova, #cladiri inalte Moscova , #Constructii