Proiect imobiliar de un milion de euro la Timisoara

Miercuri, 06 Iunie 2007, ora 17:14
1186 citiri

Grupul Plaza Centers NV va intra pe piata din Romania cu o investitie de circa 100 de milioane de euro. Proiectul va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrul Timisoarei.

Pe un teren de 90.000 metri patrati va fi construit un centru comercial, un loc pentru divertisment, cu apartamente rezidentiale si birouri ce vor fi administrate de o sucursala locala din Tmisoara.

La sfarsitul anului 2007 vor fi initiate lucrarile de dezvoltare ale proiectului din Piata General Virgil Economu, zona Dorobantilor, urmand ca inaugurarea sa aiba loc la mijlocul anului 2009. Viitorul centru comercial va ocupa o suprafata de 46.000 metri patrati.

Plaza Centers va include un hypermarket, 12 sali de cinema, fast food-uri si restaurante cu specific italian, romanesc, precum si magazine de incaltaminte, imbracaminte, bijuterii, cosmetice, articole sportive.

"Intentionam sa aducem marci internationale faimoase in Timisoara, prezente in toate centrele comerciale din Europa. Studentii vor beneficia de internet cafe, librarii si cluburi", a declarat directorul regional al Plaza Centers in Romania, Luc Ronsmans.

Pe de alta parte, Plaza Centers intentioneaza sa investeasca in continuare in serviciile de cinci stele oferite atat noilor investitori cat si celor existenti prin construirea de cladiri de birouri intr-un centru de afaceri.Paralel se va investi si in dezvoltarea a peste 600 de apartamente cu pana la patru camere.

Membra a unuia dintre cei mai experimentati constructori ai stilului de shopping vestic si al centrelor de divertisemnt, Plaza Centers NV este cotata la Bursa de Valori Londra.

Zona de activitate a Grupului Plaza Centers se afla in special in Europa Centrla de de Est. Nenumarate centre comerciale si de divertisment cu diferite specifice si de marimi variate in sapte tari din Europa au fost dezvoltate, inchiriate si vandute de Plaza Centers.

Primul care a inaugurat un centru commercial dupa modelul vestic in zona centrala a Europei a fost Plaza Centers. Duna Plaza a fost construita in 1996 la Budapesta.Urmand aceeasi cale, in urmatorii 10 ani, s-a continuat cu peste 20 de centre comerciale fondate in Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Letonia, Grecia si acum Romania.

Bloombiz
(Sursa: bloombiz)