Razboiul mallurilor

Miercuri, 15 August 2007, ora 08:41
1429 citiri

Constructia a doua complexe comerciale se izbeste de piedici neasteptate, in timp ce al treilea jucator asteapta sa intre pe piata locala. Doua proiecte grandioase vizeaza construirea unor malluri in Baia Mare.

Acestea se izbesc insa de contestatii la care nimeni nu se astepta, totul in contextul in care in consiliul local se pregateste terenul - la propriu si la figurat - pentru construirea unui al treilea asemenea complex comercial.

S-a razgandit

Cei doi dezvoltatori, Red Project Two si Retail Development Invest, au facut demersurile pentru a incepe lucrarile la malluri, primul lucru fiind aprobarea unui plan urbanistic. De aici insa au inceput si problemele. Desi pentru Retail Development Invest, investitorul din zona fostei fabrici de lapte, s-a votat in unanimitate aprobarea unui PUD (plan urbanistic de detaliu), la scurt timp, consilierul local din partea PSD, Vasile Vlasin, s-a razgandit si a depus contestatie.

El a motivat ca acolo s-ar fi impus un PUZ (plan urbanistic zonal), pentru aprobarea constructiei obiectivului. PUZ presupune dezbatere publica si o procedura mai ampla fata de PUD, fiind necesara anuntarea inainte de sedinta cu cel putin zece zile, timp in care se pot face sugestii si recomandari, dar si postarea pe internet a anuntului cel putin 30 de zile.

Stefan Pascut a fost proiectantul investitorului Retail Development Invest pana dupa aprobarea in unanimitate a PUD-ului. El spune ca este vorba, mai degraba, de o contestare politica. "S-a contestat politic, ca si orice se initiaza in orasul asta. Dar PUD-ul respecta legislatia", a declarat el.

"Am depus o contestatie in legatura cu procedura adoptarii hotararii de construire. Situatia trebuia reglementata prin PUZ, nu prin PUD, dar asta implica costuri mai ridicate si trebuie publicitate, dezbatere publica. Aprobarea prin PUD s-a facut ca si pentru o simpla casa. Astept decizia Institutiei Prefectului, pentru ca am cerut sa se refaca procedura cu dezbatere publica", replica Vasile Vlasin.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=318398>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.