Turnul 1 al World Trade Center, cea mai inalta cladire din New York desi nu e terminata

Marti, 01 Mai 2012, ora 12:07
2775 citiri
Turnul 1 al World Trade Center, cea mai inalta cladire din New York desi nu e terminata

Turnul 1 al complexului World Trade Center, ridicat in apropierea locului unuia dintre blocurile prabusite pe 11 septembrie 2001 si supranumit "Turnul libertatii", a devenit cea mai inalta cladire din New York, desi constructia inca nu este finalizata.

Structura de otel si sticla are deja 100 de etaje, iar cand va fi finalizata va avea 104.

Luni, constructia a atins nivelul de 381 de metri, depasind cu cativa metri Empire State Building, care era pana acum cea mai inalta cladire din New York.

O conferinta de presa este programata luni dupa-amiaza la etajul 71 al turnului, pentru celebrarea unui "eveniment major" de catre Autoritatea Portuara din Manhattan.

Turnul 1WTC va fi definitivat in 2013 si va avea inaltimea de 541 de metri, respectiv 1.776 de picioare (conform sistemul anglo-saxon), o cifra simbolizand anul independentei Statelor Unite. "Turnul libertatii" va fi cea mai inalta cladire din Statele Unite si a treia, ca inaltime, din lume.

Din martie 2008, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa, in Dubai, avand 828 de metri. Pe locul doi se claseaza complexul Abraj Al-Bait din Arabia Saudita.

Turnul 1WTC a fost construit in partea de nord-vest a complexului prabusit acum 11 ani, in imediata apropiere a memorialului 11 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cladire World Trade Center, #constructie World Trade Center, #cea mai inalta cladire New York , #Constructii