Top 10 informatii de care trebuie sa tii cont atunci cand te pregatesti sa plachezi scara cu piatra naturala

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 16:14
7358 citiri
Top 10 informatii de care trebuie sa tii cont atunci cand te pregatesti sa plachezi scara cu piatra naturala

Te pregatesti sa plachezi scara interioara cu piatra naturala? Inseamna ca ai inteles numeroasele avantaje pe care ti le ofera acest material folosit din timpuri stravechi in amenajare, de la aspectul luxuriant si impunator, pana la garantia unei rezistente desavarsite. Exista totusi cateva informatii de care trebuie sa tii cont inainte sa incepi placarea scarii cu piatra decorativa (travertin, ardezie, marmura, granit).

1. Alegerea placilor

Intra pe piatraonline.ro si comanda 4 mostre gratuite din materialele pe care te gandesti sa le folosesti. In acest fel, vei sti exact ce se potriveste proiectului tau casnic!

2. Siguranta transportului

Deoarece au o structura casabila, placile din piatra naturala sunt vulnerabile deteriorarii atunci cand sunt transportate si manipulate. Asigura-te ca le aduci acasa in conditii optime, protejandu-le de un eventual impact dur.

3. Alegerea atenta a adezivilor

Oricat de calitativa ar fi piatra naturala aleasa pentru placarea scarii interioare, adezivul este cel care face diferenta intre un rezultat prost si unul multumitor. Nu uita ca placile din piatra au o putere mare de absorbtie a umezelii din adezivi si se pot pata usor in contact prelungit cu acestia.

Opteaza pentru un adeziv cu proprietatea intaririi rapide, care sa aiba cat mai putina apa in compozitie. Un exemplu bun este adezivul profesional Weber Set Marmoplus, pe baza de ciment alb, cu aderenta la suport marita. In plus, avantajul acestui adeziv este ca nu pateaza materialul precum adezivii pe baza de ciment gri.

4. Aplicarea adezivului

Fiind o lucrare destul de complexa, placarea scarilor cu piatra naturala poate fi dificila pentru un amator. De pilda, aplicarea unui adeziv cu mai multe componente, cu priza rapida, este recomandat sa fie realizata de un specialist. In cazul unor erori de montaj, remedierea acestora poate fi imposibila.

5. Pasii de placare

Procesul placarii unei scari interioare cu piatra decorativa respecta pasii standard: prepararea adezivului, aplicarea unei amorse (daca este necesar), ajustarea placilor inainte ca adezivul sa se usuce si fixarea lor.

6. Respectarea structurii treptelor

Poate ca cea mai dificila parte a placarii unei scari interioare cu piatra decorativa este taierea placilor pentru trepte, contratrepte, imbinari, plinte, borduri si chiar balustrade. Gandeste-te la efectul estetic pe care vrei sa il obtii si intereseaza-te ce tip de taiere este cel mai potrivit pentru acesta (bastonare, semi-bastonare sau bizotare). Apeleaza intotdeauna la sfatul unui profesionist, altfel risti sa irosesti material pretios.

7. Prevenirea patarii placilor

Placile in nuante deschise, mai ales cele de marmura, sunt susceptibile la patare. Ai grija sa le protejezi pe cat posibil de contactul cu celelalte materiale folosite, prin diverse improvizatii si fixarea prompta a placilor (inainte ca adezivul sa fie absorbit pe suprafata lor exterioara).

8. Indepartarea petelor

Uneori, patarea pietrei naturale este inevitabila. Foloseste imediat un produs de curatare intensiv cu performante ridicate pentru decaparea si curatarea pietrei naturale, precum detergentul LTP Power Stripper.

9. Ustensile utile pentru curatare

Odata ce ajungi la capitolul finisarii, iti va fi extrem de util un burete pentru sufrafete dificile, care indeparteaza chiar si adezivul.

10. Solutii de intretinere a pietrei naturale

Pentru a mentine pe termen lung aspectul impecabil al placilor, foloseste un produs profesional sub forma de spuma: LTP Stone este special destinat produselor polisate si nepolisate (marmura, travertin, ardezie, calcar, etc.).

Impermeabilizantul incolor LTP MPG este destinat suprafetelor polisate, de interior si exterior precum podele lustruite, pereti, mese de lucru si seminee. Acesta asigura etansare prin impregnare profunda la nivel de nano structura pentru piatra naturala, marmura, travertin, granit, calcar, ardezie si gresie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#placare piatra naturala, #placare scara cu piatra, #impermeabilizant incolor LTP MPG , #Decoratiuni interioare