Targul Maison et Objet din Paris: Afla noutatile si lasa-te inspirat!

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 00:00
3880 citiri
Targul Maison et Objet din Paris: Afla noutatile si lasa-te inspirat!

Targul de decoratiuni si mobilier Maison et Objet din Paris tocmai s-a incheiat, insa creatiile designerilor te pot inspira. Inchipuie-ti cum ar arata un scaun-personaj sau niste portelanuri cu aur si platina in sufrageria ta.

Indrazneste sa arunci o privire si sa-ti faci un stil propriu, dar in ton cu tendintele.

De la editia care tocmai s-a incheiat am aflat ca se poarta stilul eclectic, dar si cel traditional, adica stilul elegant unde se regasesc piese originale traditionale din diferite zone, spun reprezentantii Galeriilor Noblesse.

De asemenea, se poarta accesoriile la interior, multe accesorii de inspiratie chineza si japoneza. Nu trebuie uitat nici stilul vintage foartre iubit si promovat atat de firme franceze, cat si de cele din Marea Britanie, puncteaza acestia.

In cadrul evenimentului mobilierul din lemn a predominat si multe produse eco au atras atentia: "este o tendinta pregnanta a ultimilor ani", spun specialistii care promit ca ca toate aceste stiluri si piese de mobilier se vor gasi in curand si in potrofoliul lor.

Ca designeri s-au remarcat, inca o data, cei portughezi, dar si cei 17 designeri si producatori romani prezenti acolo.

Irina Neacsu si Ana Wagner sunt doi dintre designerii romani care au captat atentia la aceste eveniment cu piese pe care le poti achizitiona si tu, chiar mai usor decat cei care le-au admirat exponatele la targ.

Portelanurile Wagner au impresionat asiaticii si europenii

"La targul Maison et Objet ne-am prezentat cu ultimele creatii semnate Ana Wagner", a declarat Irina Wagner sora artistei Ana Wagner si partener la Wagner Arte din 2006.

"Acestea au fost prezentate sub forma conceptului Wagner Arte. Practic standul nostru a aratat ca si showroom-ul din Cotroceni, pastrand atat piesele de valoare act si atmosfera calda de la Wagner Maison de la Porcelaine. Reactiile erau de genul, 'minunat, superb, neobisnuit, ce idee buna, extraordinar'..."

Legat de piesele "Art de la table", Ana Wagner a ales ca in acest an sa decoreze portelanuri Villeroy & Boch astfel colectiile devenind mai pretioase.

"Sunt 3 colectii: "Love story", 'Wundekammern' si 'Des petits Jardins', fiecare dintre acestea fiind parti din viata pe care Ana Wagner le aduce pe portelan. Acestea pastreaza elemente de 'Art Nouveau', desi lucrarea finala poate duce cu gandul catre 'Art Deco'. In tot cazul este vorba despre arta contemporana romaneasca.

Frumusetea acestor colectii sta in decorul inedit al portelanurilor cat si in forma obiectelor pretioase de la Villeroy & Boch si pun in valoare albul portelanului. Se potrivesc intr-un cadru elegant si clasic cat si intr-unul nonconformist sau minimalist (cum ar fi cazul pentru colectiile Wunderkammern)", explica Irina Wagner.

"Legat de lampi, este a doua editie a colectiilor Photophore, ce au fost lansate in 2011. Ana a gandit combinatii noi de portelanuri ce lumineaza discret dintr-un tablou. Lemnul ales a fost pretiosul lemn de meranti. Sunt niste piese inedite, noi pentru conceptul de lampa si va spun ca in tot targul Maison et Objet nu am vazut asa ceva", spune aceasta.

Foarte impresionati de acestea au fost asiaticii insa si europenii, pentru ca se potrivesc atat intr-un decor clasic cat si intr-unul modern.

"Oricum contextul in care vor fi plasate va face din aceasta piesa o vedeta, deaorece nu are cum sa treaca neobservata. Lampile Photophore pun in evidenta transparenta portelanului precum si finetea picturii manual pe portelan", spune Wagner.

Toate piesele din portelan sunt innobilate cu aur si platina pure si sunt destinate sa reziste din generatie in generatie.

"Mobilierul folosit pentru prezentarea lucrarilor Wagner este unul decorat in atelierul propriu. A fost adus crud din Italia si tratat si decorat la noi in atelier.

Arata ca un mobilier provencal, decorat cu multe elemente baroce reinterpretate, foarte actuale de catre unul din cei mai buni pictori ai atelierului, Bogdan Teodorescu", completeaza Irina Wagner.

Obiectele semnate Wagner Arte pot fi cumparate din showroom-ul Wagner Arte din Cotroceni str. Dr. Staicovici 19 cat si de pe site. Preturile variaza intre 50 de euro pentru o ceasca cu farfurie din portelan si 600-900 euro pentru un tablou Photophore.

Tendintele de anul acesta legate de art de la table duc catre opulenta, decadenta, insa Ana Wagner a ales un stil propriu, curat si echilibrat. Singurul lucru care conduce catre bogatia tendintelor fiind aurul si platina oure folosite din plin cat si decorul sofisticat din colectia "Love story".

Irina Neacsu, thecraftlab: Fiecare scaun-personaj este unicat

"Noua colectie de scaune-personaje formuleaza o abordare esentializata a activitatii thecraftlab, abordare ce vizeaza in primul rand dialogul comercial cu galeriile si resellerii. thecraftlab by irina neacsu ramane un brand al produselor unicat, insa prin aceasta colectie ofera o directie standardizata, favorabila comenzilor si intelegerii mai facile a produselor", spune designerul Irina Neacsu.

Fiecare scaun-personaj este unicat, personalizat manual prin tehnicile si mixurile textile deja recunoscute ale brandului thecraftlab. Astfel, designerul propune doua categorii de produs: produsele unicat, prin care s-a facut deja cunoscut brandul, si o colectie noua, de serie, care apeleaza la tehnici de print dupa ilustratii originale semnate de designer.

"Din prima categorie, scaunele se pot atat achizitiona, cat si comanda personalizat, duplicatele fiind posibile cu mentiunea unicitatii designului. A doua categorie permite replicarea designului in serie si implica, fireste, preturi mai mici", explica designerul Irina Neacsu, fondatoarea thecraftlab.

#design interior, #targ Maison et Objet, #tendinte design, #design Irina Neacsu, #portelan Wagner , #Decoratiuni