SPA la tine acasa: Baia din lemn si piatra

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 00:00
7035 citiri
SPA la tine acasa: Baia din lemn si piatra
Foto: Porcelanosa

Baia de piatra ar putea fi ideea anului 2013 in materie de design interior, iar baia creata de designerul Clodagh din New York, impreuna cu casa Porcelanosa, este nominalizata la acest titlu de catre Interior Design Magazine.

Desigur, nu doar piatra naturala da farmec acestui concept, ci imbinarea lui cu lemnul si metalul stralucitor.

Chiar daca ideea s-a nascut in America, si tu te poti inspira din ea, creandu-ti astfel propria oaza de relaxare: un fel de SPA la tine acasa, sau hammam, ce iti place mai mult.

Clodagh a creat Azrama, o baie menita sa "imbunatateasca viata prin minimalism" intr-un spatiu care capteaza delicat orice simt. Intrarea in baie se face printr-un hol din lemn ce te pofteste intr-un interior in care lumina si umbrele creeaza o dimensiune sculpturala fiecarui element: cada, dusul, lavoarul si chiuveta dubla.

Cada din piatra este creata pentru doua persoane care pot sta fata in fata, relaxandu-se, in apa fierbinte. Cadita pentru dus este facuta din cuartit de Chennai White Flame Bioprot, exact ca si peretii intregii incaperi.

Chiuveta dubla, in schimb, sta pe un piedestal din lemn exotic, in timp ce lavoarul pare facut din discuri de marmura asezate unul peste altul, ceea ce aduce dinamism spatiului.

Senzatia pe care o ai cand atingi piatra naturala, caldura lemnului si efectul spectaculos al combinarii celor doua elemente este amplificat de prezenta unui ecran digital care reproduce sunete relaxante si imagini cu apa in miscare.

"Azrama" inseamna in sanscrita "retragere si revigorare".

"Mi-am imaginat toate aceste produse astfel incat, impreuna, sa creeze un spatiu in care sa te retragi, in care sa petreci timp de calitate cu partenerul, dar si un loc in care sa poti medita, sa citesti, sa asculti muzica, sa visezi, sa razi si sa te revigorezi", explica designerul Codagh pentru interiordesign.net.

Piesa de rezistenta a colectiei este cada din piatra naturala Azrama Hammock Tub, in creatia careia designerul s-a inspirat din imagina a doi indragostiti care stau de vorba intr-un hamac.

Imbinarea materialelor precum piatra, tecul si metalul contribuie la o dimensiune senzuala si autentica a matrialelor din aceasta colectie.

"Am folosit o combinatie intre mai multe materiale naturale cunoscute, dar intr-un mod mai neobisnuit. Permanenta prezenta a pietrei, caldura lemnului si stralucirea metalului, laolalta, dau o dimensiune senzuala simplitatii formelor", spune Clodagh.

"Eu creez experiente, nu lucruri, piese de mobilier sau interioare. Prin intermediul obiectelor eu dau nastere unor experiente contextuale amuzante, simple si usoare. Nu ma intereseaza tendintele. Colectia Azrama iti aduce in casa experienta luxoasa, relaxanta si 'hranitoare' de la SPA".

O.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#idei design baie, #baia piatra, #baie piatra lemn, #baia anului 2013, #baie Porcelanosa, #baie Clodagh , #Designer interior