Proiectarea inteligenta si economisirea de energie

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 15:35
1374 citiri
Proiectarea inteligenta si economisirea de energie

In ziua de astazi, in momentul in care doriti sa va construiti o casa sau o cladire cu alta destinatie, este extrem de important sa faceti un proiect inteligent, astfel incat costurile de executie sa fie optime si cheltuielile ulterioare cu intretinerea imobilului sa fie cat mai mici.

Un proiect destept nu este nicidecum cel mai ieftin, insa cu siguranta diferenta de pret este insignifianta, daca o raportam la valorile ce se economisesc dupa faza de proiectare. Aici gresesc 99% din beneficiarii din Romania. Nu au imaginea de ansamblu si incep sa faca economie la faza de proiectare unde risca sa primeasca un proiect facut cu minim efort si cu lipsa totala de interes fata de costurile ulterioare ale investitiei.

Exista zeci de siteuri care contin modele de case tip la preturi derizorii, case fara identitate, care se vand din ratiuni pur comerciale.

Ce nu realizeaza insa potentialii cumparatori este faptul ca scenariile de locuire ale fiecarei familii difera cu siguranta, fiecare membru al unei familii avand anumite preferinte.

In plus, dimensiunile loturilor de teren pe care se vor aseza viitoarele case difera, orientarea cardinala ce influenteaza cum intre lumina soarelui in casa nu intotdeauna va avantaja o casa tip etc.

Un proiect inteligent este un proiect unicat, facut in urma unui dialog cu beneficiarul, dialog care sa nasca o tema de proiectare ce va genereza un proiect optim pentru fiecare familie, de la estetica, functiune, iluminare, pana la instalatii si performanta energetica.

Exista firme de proiectare care folosesc softuri inteligente de studiere a tuturor aspectelor inca din faza de proiectare, softuri incadrate la categoria BIM (Building Information Model).

Firma de proiectare Reflex Architecture are o echipa competenta de arhitecti aliniati la noua tehnologie BIM, cu peste 10 ani experienta in domeniu.

Astfel, proiectele nu sunt gandite in modul clasic prin intermediul unor simple desene din care beneficiarul se straduieste sa inteleaga cum va arata viitoarea contructie, ci un model interactiv 3D, prin care se pot vizualiza toate aspectele cladirii, de la proportiile spatiilor, materialele, finisajele, textura, pana la mobilier si scenarii de iluminare in diferitele perioade ale anului.

In plus, la finalul documentatiei beneficiarul va primi si un certificat energetic necesar la receptionarea constructiei, certificat ce ofera o estimare a consumurilor energetice ale viitoarei constructii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiectare constructii, #certificat energetic , #Firme constructii