Gradina vesnic verde

Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 10:23
4692 citiri
Gradina vesnic verde

Si tu poti avea in curte plante pe care gerul, viscolul si zapada nu le deranjeaza. Afla care sunt acestea. Pentru ca iarna se apropie, iar frunzele incep sa cada, trebuie sa te gandesti din timp cum o sa arate gradina ta in sezonul alb. Exista o solutie simpla chiar daca natura nu ne rasfata prea mult in acest anotimp: plantele cu frunze vesnic verzi.

Zapada si gerul nu le impresioneaza, iar viscolul nu le deranjeaza prea mult. Aceste plante vor fi punctul de atractie al gradinii si ii vor garanta o culoare proaspata. Daca aceste plante lipsesc din gradina ta, pe langa clasicii brazi, molizi sau pini, pepinierele iti pot oferi o mare varietate de alte specii.

Iata cateva idei:

> Cimisirul (Buxus sempervirens). Folosit foarte des ca gard viu, taiat in variate forme geometrice sau modelat in forma de animale, este deja o planta clasica si foarte pretuita. Desi prefera locurile semiumbrite, nu sufera nici in plin soare, atat timp cat este udat destul de des. Fata de sol nu are pretentii prea mari, crescand bine in aproape orice tip. Uneori culoarea frunzelor devine galben palid si este semnul unei lipse de azot. Ingrasamintele lichide sau cele organice (faina de oase) vor rezolva problema.

> Laurul (Ilex sp.). Cunoscut ca un simbol al Craciunului datorita frunzelor si fructelor sale rosii, prezente pe cartile postale sau in aranjamentele de sezon, laurul este un arbust foarte decorativ in gradini.

Frunzele sale vesnic verzi, lucioase, au spini ascutiti, iar fructele sunt toxice. Planta poate fi femela sau mascula, iar cele femele produc fructele atat de apreciate. Suporta bine umbra si creste in orice tip de sol. Speciile cu frunze colorate au o mare valoare decorativa, dar sunt mai sensibile la ger.

> Iedera (Hedera sp.). Simbolizand eternitatea, aceasta planta impresioneaza mereu prin numarul incredibil de forme si culori ale frunzelor, dar si prin multitudinea de locuri unde poate fi gasita. Ea poate crea covoare dese sau ziduri impenetrabile. O poti gasi din locuri semiumbrite pana la cele cu multa umbra, in orice tip de sol. In gradina se poate agata si de copaci, raspandindu-se in coroana. O poti lasa acolo fara probleme, caci ea nu sugruma copacul, ci doar il foloseste ca suport pentru catarat.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.