Investitie portugheza de 20 de milioane de euro la Vatra Dornei

Marti, 12 Iunie 2007, ora 14:00
1291 citiri

Un proiect rezidential in valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, cu capital integral portughez, va fi realizat in municipiul-statiune Vatra Dornei, a anuntat primarul Constantin Hutanu.

Potrivit edilului, aceasta este cea mai mare investitie privata de acest gen din zona, cartierul urmand sa fie construit in sud-estul orasului, la intrarea dinspre Brosteni.

Ansamblul rezidential va cuprinde 400 de case, spatii comerciale, o gradinita si o centrala termica proprie. Accesul in zona va fi permis doar viitorilor locatari sau invitatilor acestora.

Hutanu a precizat ca este o investitie cu capital integral portughez, investitorii achizitionand deja terenul pe care va fi ridicat noul cartier.

In opinia primarului de Vatra Dornei, prin construirea acestui cartier va scadea presiunea asupra municipalitatii privind asigurarea spatiului locativ, el exprimandu-si speranta ca vor fi realizate si alte proiecte asemanatoare.

Constantin Hutanu a mai adaugat ca investitia a fost posibila ca urmare a faptului ca romanii din zona, plecati la munca in Portugalia, au determinat firmele de constructii unde lucreaza sa faca respectiva investitie.

<b>Bloombiz</b>