Primaria cumpara apartamente de milioane de euro de pe piata libera

Joi, 31 Mai 2007, ora 02:00
1159 citiri

Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere imobile de pe piata libera pentru a amenaja gradinite, locuinte sau birouri in valoare de peste 12 milioane si jumatate de euro, aproape zece milioane de euro reprezentand investitia in birouri, potrivit unor proiecte elaborate de Municipalitate.

Potrivit proiectelor elaborate de Primaria Capitalei, care vor fi supuse spre aprobare in sedinta de joi, institutia intentioneaza sa cumpere, contra sumei de 12.675.000 de euro, patru imobile unde urmeaza sa fie amenajate birouri, gradinite sau locuinte.

Cei mai multi bani si anume 9.500.000 de euro ar urma sa fie cheltuiti pentru cumpararea unui imobil situat in Strada Doamnei nr.2, pentru a construi birouri unde ar urma sa functioneze directiile si administratiile din subordinea CGMB, cat si pentru amenajarea unor locuinte sau a unui hotel.

De asemenea, in scopul amenajarii de locuinte si birouri, municipalitatea doreste sa achizitioneze alte doua imobile situate pe strada Coltei, contra sumei de 575.000 de euro, iar celalalt pe strada Franceza, cu 600.000 de euro.

Primaria ar putea sa cumpere un imobil pe strada Radu Calomfirescu, contra sumei de doua milioane de euro, unde ar urma sa fie amenajata o gradinita.

Tot in sedinta de joi, consilierii municipali vor decide daca Primaria Capitalei va achizitiona sediul UNITER, situat in strada George Enescu, numerele 2-4, pentru care va plati alte 3.800.000 de euro.Actualul sediu al UNITER a fost retrocedat fostului proprietar inca din 2006.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)