Elvetia aspira sa devina epicentrul european al proprietatilor de lux

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 18:06
1749 citiri
Elvetia aspira sa devina epicentrul european al proprietatilor de lux

In ciuda faptului ca Europa se afla pe marginea unei prapastii financiare, acesta criza economica ascunde oportunitati de nebanuit. Cei care detin suficiente lichiditati si sunt interesati de achizitii, ar putea cumpara o proprietate de lux, la un pret mai mult decat avantajos.

Daca in urma cu doar cativa ani o proprietate de lux, pe continentul european putea fi gasita in Londra sau Paris, acum lucrurile s-au rearanjat pe harta luxului. Elvetia devine o locatie de top, scrie Business Insider.

Potrivit cercetarilor intreprinse de catre firma de imobiliara Knight Frank, Elvetia cauta sa isi imbunatateasca statutul de locatie pentru achizitia unor proprietati de lux pentru a concura cu destinatii consecrate, precum Londra, New York sau Hong Kong.

Studiile efectuate de firma amintita arata ca in Elvetia locuiesc, acum, mai mult de 573.000 de milionari. Numarul acestora se asteapta sa creasca cu 52% pana in 2020, cand se presupune ca numarul rezidentilor extrem de bogati din Elvetia va ajunge la 872.000.

Daca acest lucru se va intampla, in 2020, Elvetia va avea cea de-a treia densitate de gospodarii detinute de miliardari, din lume. In total, 24% din populatia tarii va fi alcatuita din milionari.

Conform cercetarilor rezidentiale, proprietatile de lux din Zurich sunt cele mai dorite, ca urmare a nivelului inalt de securitate, al impozitelor reduse si datorita faptului ca se afla foarte aproape de institutiile de invatamant.

Potentialul pentru investitii este urias, mai ales in conditiile in care pretul ar putea creste substantial, peste cateva luni de zile.

Rata de neocupare scazuta, combinata cu lipsa de optiuni de locuinte noi inseamna ca orice dezvoltator ar putea asista la cresterea preturilor si, implicit, la un profit considerabil.

In luna august a acestui an, o proprietate de lux din Elvetia se vindea, in medie, cu 28 milioane de dolari. Dupa doar cateva luni, costul a scazut pana la 23 de milioane de dolari, un discount suficient de mare pentru o persoana interesata in achizitii de lux.

Analistii citati de publicatia amintita considera ca peste catva timp, costurile ar putea urca din nou, in asa fel incat cei care se decide sa cumpere acum, pentru a vinde ulterior, vor face o investitie profitabila.

#casa lux, #proprietati lux Elvetia , #Lux