Top 10: Cele mai scumpe case din lume

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 13:27
9130 citiri
Top 10: Cele mai scumpe case din lume

Locuintele luxoase ale miliardarilor lumii sfideaza criza economica, dar si pe cei care nu si-ar permite niciodata sa cumpere astfel de constructii.

Cele mai scumpe case din lume sunt adevarate muzee in care miliardarii lumii traiesc ca in Paradis, labirinturi care merita explorate pas cu pas, eventual sub indrumarea unui ghid sau a unei harti.

Dotate cu tehnologie de ultima ora, mobilier si accesorii de lux, piscine, sali de sport, cinema si multe altele, vilele magnatilor pot fi foarte usor confundate cu complexele recreationale.

Una dintre cele mai scumpe case din lume valoreaza nu mai putin de 1 miliard de dolari, iar in topul nostru se afla si Castelul Bran.

Pe primul loc avem o vila din Elvetia, de 12 miliarde de dolari! In acest pret sunt incluse aproximativ 200.000 de kilograme de aur galben si platina, sub forma unor accesorii pentru locuinta. Podelele sunt realizate din bucati de meteorit si oase de dinozaur, iar vila este situata in Alpii elvetieni, oferind o priveliste de vis. Casa este luminoasa datorita inlocuirii catorva pereti cu geamuri, are design simplu, modern, o terasa imensa si dotari care cu siguranta fac toti banii.

Vila de pe locul doi se afla in Mumbai, India, si costa putin peste 1 miliard $. Vorbim, de fapt, despre un bloc cu 27 de etaje, numit "Taj Mahal-ul secolului 21", care ocupa circa 37.000 de metri patrati si include parcare pentru 168 de masini. Proprietarul vilei este miliardarul indian Mukesh Ambani, care a angajat 600 de oameni pentru a intretine vila care include SPA, camera pentru yoga, teatru cu capacitate de 50 de locuri, piscine, trei etaje cu gradini suspendate, sala de receptii, o camera speciala in care este tot timpul iarna si multe altele.

Vila Leopolda de pe Coasta de Azur din Franta, in valoare de circa 500 de milioane $, este de fapt un castel de 80.000 de metri patrati, construit in 1902 de regele Leopold al II-lea al Belgiei. Casa apartine acum unui bancher francez, Edmond Safra, a carui sotie, Lily, inca locuieste acolo. Leopolda are 19 dormitoare, terenuri de sport, o pista de bowling si cinematograf.

Acest conac de 218 milioane $ care ocupa 2.800 de metri patrati a fost construit in secolul al 19-lea si cumparat de curand de un miliardar rus.

Poate ca aceasta constructie in valoare de 212 milioane $ nu ar avea un pret exorbitant, daca la adresa sa nu ar scrie Hyde Park, numarul 1. Are paznici din randul garzilor speciale, geamuri antiglont, un tunel care leaga cladirea de Hotelul Mandarin din apropiere, SPA-uri, crame si room service 24 de ore din 24.

Castelul din imagine se afla in Hamptons, New York si se intinde pe 10.000 de metri patrati. Este cel mai mare complex rezidential din America si costa 198 de milioane $. Casa apartine miliardarului Ira Rennert si ofera vedere la ocean, are 29 de dormitoare, 5 terenuri de sport, pista de bowling si piscina de 150.000 $.

Hearst Mansion din Beverly Hills, California, i-a apartinut magnatului media William Randolph Hearst. Locuinta cu 29 de dormitoare si 3 piscine costa 165 de milioane $ si are o istorie interesanta - a fost folosita pentru filmarile peliculei "Nasul", iar presedintele J.F. Kennedy si-a petrecut acolo luna de miere. Acum, in apropiere locuiesc cuplurile Tom Cruise - Katie Holmes si David - Victoria Beckham.

Aceasta casa se afla in Montana si valoreaza 155 de milioane $. Este cea mai mare locuinta din "Yellowstone Club", comunitate exclusivista de ski si golf din Montana. Vila are 10 dormitoare, piscina interioara si exterioara, seminee in fiecare baie si un lift care urca din casa pana in varful unui munte.

Vila construita de regizorul Aaron Spelling in 1991, avand ca sursa de inspiratie un castel din Franta, valoreaza 150 de milioane $ si se afla in Los Angeles, SUA. Proprietatea ocupa circa 5.400 de metri patrati si include sala de cinema, sala de sport, piscina, teren de tenis si trei camere speciale dedicate exclusiv impachetarii cadourilor.

Revenim in Anglia, de data aceasta in Surrey, unde gasim vila Updown Court, cu 103 camere, in valoare de 139 de milioane $. Palatul ocupa 58 de acri, are alee pentru bowling, cinema, grajduri, terenuri pentru squash si tenis, cateva piscine si pista de aterizare pentru elicoptere. Vila este chiar mai mare decat Palatul Buckingham, cuprinzand 230.000 de metri patrati de gradini si padure.

Celebrul castel Bran, din judetul Brasov, valoreaza 135 de milioane de dolari si nu mai are nevoie de nicio prezentare. Revista Forbes a catalogat castelul drept "cel mai sinistru loc din lume", iar 500.000 de turisti se inghesuie anual sa-l viziteze, jumatate dintre ei fiind straini.

#top cele mai scumpe proprietati, #case de lux, #resedinte somptuoase, #case scumpe , #Lux