Vrei sa mergi la Olimpiada? Poti locui in casa reginei Marii Britanii

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 15:39
1916 citiri
Vrei sa mergi la Olimpiada? Poti locui in casa reginei Marii Britanii
Palatul St. James

Regina Marii Britanii va inchiria pe perioada Jocurilor Olimpice de anul viitor mai multe camere ale Palatului St. James din Londra.

Intre 27 iulie si 12 august, perioada de desfasurare a Jocurilor Olimpice cateva camere din Palatul St. James vor putea fi inchiriate, in mare parte de companii care au legaturi cu casa regala, anunta Antena3.

Inca nu se stie exact care apartamente vor fi disponibile pentru inchiriat, insa cele mai dorite se anunta a fi Sala Tronului si Camera Reginei Anne.

Purtatorul de cuvant al casei regale a explicat acest demers fara precedent prin faptul ca regina isi doreste sa arate ca nu e indiferenta la masurile de austeritate, iar Jocurile Olimpice sunt o buna oportunitate pentru afaceri, lucru dovedit de pretul la care ajunge chiria pe o zi a unei camere regale : 48.000 de dolari.

Cel mai probabil este ca regina sa acorde mandate regale pentru inchirierea camerelor micilor companii care nu pot plati sume mari de bani, caci firme precum Coca-Cola sau McDonald s-au aratat deja dispuse sa ofere milioane de dolari pentru a se afla in prim-plan.

Decizia reginei Marii Britanii nu este bine privita de toata lumea, unul din membri Royal Household considerand ca este nepotrivit ca acest palat sa fie inchiriat pentru petreceri, apartamentele regale trebuind sa fie folosite doar pentru ceremonii ocazionale, pentru a nu-si pierde prestigiul.

In ceea ce-i priveste pe cei care nu beneficiaza de mandat regal si nu sunt nici sponsori importanti la Jocurile Olimpice, acestia pot inchiria camere la Castelul Leeeds, din apropierea Londrei.

Palatul St.James dateaza din secolul XVI si a fost resedinta reginlor si reginelor Marii Britanii pentru mai mult de 300 de ani, abia in timpul Reginei Victoria, resedinta regala mutandu-se la Palatul Buckingham.

#regina Marii Britanii resedinta, #resedinta regala inchiriat , #Lux