Vrei o piscina in curte? Incepe cu varianta supraterana

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 00:00
13041 citiri
Vrei o piscina in curte? Incepe cu varianta supraterana
Foto: havelookpoolandspa.com

Ti-ai dori sa ai o piscina in curte, cu apa incalzita de soare cand ajungi si tu acasa, insa ai dubii cu privire la dificultatea instalarii ei si chiar utilitatea sa pe termen lung?

Business24 iti propune sa incerci piscina supraterana. Investitia este considerabil mai mica, iar montajul se face mult mai rapid decat in cazul unei piscine clasice.

Ai de ales intre piscina de lemn, cu un aspect aparte, dar si piscina pe structura metalica sau gonflabila.

Specialistii iti recomanda sa faci lucrurile pas cu pas, sa incerci piscina supraterana pana esti pregatit pentru pasul urmator: piscina ingropata.

Piscina supraterana sau clasica?

Foto: Hobbit

"Piscina supraterana este recomandata tuturor clientilor care au dubii legate de utilitatea unei piscine. Prin intermediul acestei solutii tehnice, clientul ia contact cu piscina, intelege utilitatea ei si invata ce presupune mentenanta ei, toate acestea fara lucrari importante de constructie si totodata fara costuri mari", explica Bogdan Precup, directorul general al Reve, companie producatoare de piscine.

De aceeasi parere este si Diana Tudose, director general Hobbit Concept, companie producatoare si importatoare de piscine.

"Nu recomand piscinele supraterane in locul celor clasice" puncteaza aceasta, deoarece sunt "doua produse complet diferite, care se aleg din punct de vedere al constructiei, din motive diferite. Pot sa afirm ca sunt cazuri in care piscinele supraterane sunt chiar sunt indicate in situatii cum ar fi: imposibilitatea realizarii unei constructii ingropate, bugetele, si uneori chiar se potrivesc cu peisajul unei gradini".

Ce tipuri de piscine supraterane exista?

Foto: Hobbit

Exista mai multe tipuri de piscine supraterane, spune femeia de afaceri, doar din punct de vedere al materialelor din care sunt realizate structurile: tabla galvanizata sau structuri elegante din lemn.

Principiul de functionare este acelasi, spune Diana Tudose.

"Cred ca tipul de piscina pe care fiecare il alege este cel functie de bugetul disponibil al fiecaruia. Cele supraterane fiind considerabil mai ieftine", completeaza aceasta.

Managerul Reve adauga si piscinele gonflabile la socoteala, punctand, insa ca "alegerea piscinei trebuie facuta in functie de calitatea echipamentelor de filtrare si recirculare. Apa limpede si fara microorganisme este scopul activitatii noastre profesionale".

Cat costa o piscina supraterana?

Foto: Walmart

O astfel de piscina costa intre 1500 si 9000 euro. Montajul este bineinteles, asigurat, daca vrei. Piscinele sunt livrate cu manual si disc DVD de montaj, spune Bogdan Precup.

Intrebat de preturi, managerul Hobbit vorbeste de o medie intre 4.500 si 7.900 de euro, in functie de dimensiuni, pret ce include si transportul si montajul.

Managerul Hobbit precizeaza, insa, ca pentru piscinele comercializate de compania ei este nevoie sa fie turnata inainte o placa de beton, de aceea instalarea poate dura pana la doua zile.

"Instalarea piscinelor supraterane presupune realizarea unei placi din beton pe care va fi montata piscina supraterana (structura). Montajul acestui tip de piscina dureaza 1-2 zile", sustine aceasta.

#piscina supraterana, #piscina supraterana preturi, #piscina curte , #Piscina