Vrei sa traiesti in viitor? Inspira-te din cea mai high-tech casa

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
5603 citiri
Vrei sa traiesti in viitor? Inspira-te din cea mai high-tech casa
Power Haus

Daca am asemana casele cu oamenii, atunci Power Haus ar avea cel mai performant creier dintre toti. Cea mai high-tech casa din lume nu este doar inteligenta, ci si eco, eleganta si minimalista.

Ceea ce diferentiaza Power Haus de alte camine este sistemul inteligent care permite controlarea incalzirii, ventilatiei si a aerului-conditionat (ansambu denumit HVAC), a iluminarii, securitatii, piscinei si aparaturii audio-video, relateaza Heraldtribune.com.

"Probabil ca este cea mai desteapta casa din lume", spune Mark van den Broek, proprietarul companiei SmartHouse Integration, care a facut design-ul si a instalat sistemul de automatizatre. "Este cea mai integrata casa pe care am realizat-o si cea mai usor de operat".

Starea vremii pe ecranul din bucatarie

Proprietarii casei pot gestiona cu usurinta toate functiile automate - de la consumul de energie pana la alegerea canalelor TV - prin iPhone, iPad si printr-o serie de ecrane integrate in pereti.

Ecranul tactil din bucatarie, spre exemplu, iti arata starea vremii. Cu o singura atingere poti vizualiza meniurile pentru toate sistemele din casa.

Cu toate ca automatizarea caselor a aparut de peste un deceniu, ultimele progrese in domeniu (managementul consumului de energie, securitate, capacitatea gestionarii oricarei functii pe pe un smartphone sau PC), au avut ca rezultat aparitia de sisteme mai puternice, mai usor de instalat si mai ieftine.

Ingrijitorul casei

Proprietarul Power Haus, Phillip Carey, a optat pentru o automatizare completa.

"Am vrut un sistem care sa-mi permita accesul la toate functiile din caminul meu oricand vreau si oriunde as fi. Pot sa fiu intr-un restaurant din Atena si sa opresc sau sa pornesc luminile de pe veranda", spune Carey.

Drept urmare, sistemul functioneaza ca un fel de ingrijitor al casei, care iti stie dorintele si obiceiurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa inteligenta, #automatizare casa, #sistem automatizare, #casa high tech , #Proiecte case moderne