Avertisment de la BNR: Un roman va economisi 8 ani pentru a strange avansul la un credit de casa

Marti, 23 Februarie 2016, ora 11:35
1295 citiri
Avertisment de la BNR: Un roman va economisi 8 ani pentru a strange avansul la un credit de casa
Foto: BNR

Liviu Voinea, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si fost ministru in Guvernul Ponta, sustine ca includerea programului Prima Casa in Legea darii in plata va afecta tinerii extrem de mult.

Astfel, cei care ar fi reusit pana acum sa stranga avansul necesar intr-un an, odata cu intrarea in vigoare a acestui act normativ, perioada va creste la 8 ani, transmite Ziarul Financiar.

"Pe noi ne preocupa impactul acestei legi asupra sistemului bancar, deci si asupra celor care doresc sa ia credite in viitor. Acum, cineva poate strange avansul intr-un an pentru Prima Casa (5%) si in patru ani pentru un credit standard (15%). Daca Prima Casa se va inchide, pentru ca este inclusa in legea darii in plata, iar bancile nu o vor mai avea in oferta, banii necesari pentru un avans vor fi stransi in opt ani (la un avans de 35%) ", a mentionat Liviu Voinea, viceguvernator al BNR.

Predai cheia casei si ai scapat ...citeste mai departe despre "Avertisment de la BNR: Un roman va economisi 8 ani pentru a strange avansul la un credit de casa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Voinea Prima Casa dare plata, #efecte Prima Casa dare plata, #efecte lege dare plata, #lege dare plata , #Stiri Casa