Ce s-a descoperit dupa un cutremur puternic: Peretii unui bloc turn erau umpluti cu bidoane de vopsea

Luni, 08 Februarie 2016, ora 15:37
1235 citiri

Guvernul din Taiwan a ordonat o ancheta cu privire la prabusirea unui bloc turn din orasul Tainan, in urma unui cutremur cu magnitudine de 6,4 grade produs sambata. Dupa cutremur, presa a publicat imagini in care se poate observa ca peretii complexului au fost umpluti cu cutii goale de vopsea.

Agentia de presa de stat a precizat ca echipele de interventie au descoperit cutiile de tabla in timpul operatiunii de salvare si se pare ca acestea au fost utilizate ca umplutura in grinzi, scrie CNN.

Bilantul oficial al cutremurului de sambata a ajuns, luni, la 39 de morti, insa autoritatile se asteapta ca acesta sa treaca de 100. Luni au fost scoase din daramaturi, ca prin minune, doua persoane supravietuitoare. Majoritatea decesurilor s-a inregistrat in blocul turn Weiguan Jinlong, cu 17 etaje, singura cladire inalta din oras care s-a prabusit in intregime.

Desi autoritatile au lansat o ancheta cu privire la prabusirea blocului, exista semne ca se stia de problemele de constructie. ...citeste mai departe despre "Ce s-a descoperit dupa un cutremur puternic: Peretii unui bloc turn erau umpluti cu bidoane de vopsea" pe Ziare.com

#Taiwan cutremur pereti bidoane vopsea, #Taiwan cutremur victime constructie bidoane , #Stiri Casa