Cei care stau in locuinte nesigure ar putea fi evacuati - Doar asa pot fi consolidate mai multe cladiri

Joi, 28 Iulie 2016, ora 21:04
902 citiri
Cei care stau in locuinte nesigure ar putea fi evacuati - Doar asa pot fi consolidate mai multe cladiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul vrea sa mute fortat sau sa-i exproprieze pe cei ce stau in locuintele care nu sunt sigure in caz de cutremur, pentru a permite consolidarea cladirilor respective.

Prevederea este inclusa in noua Lege a locuintei, potrivit Profit.ro. Momentan, actul normativ se afla in stadiul de proiect.

El impune evacuarea cladirilor locuite, dar care sunt nesigure in caz de cutremur. Insa cei ce vor fi dati afara nu vor ramane pe drumuri.

Astfel, Guvernul mentioneaza, in proiectul de lege, ca acestea vor primi ajutor sa se mute temporar, prin acordarea unor subventii sau vouchere care sa acopere o parte sau intreaga chirie.

"In cazul in care mutarea proprietarilor din locuintele nesigure (care reprezinta pericol pentru viata proprietarilor/locatarilor) nu este posibila datorita refuzului proprietarilor, se propune instituirea unui mecanism de expropriere si consolidare a respectivelor locuinte", mai arata Guvernul.

Masurile sunt gandite ...citeste mai departe despre "Cei care stau in locuinte nesigure ar putea fi evacuati - Doar asa pot fi consolidate mai multe cladiri" pe Ziare.com

#evacuare locuitori cladiri nesigure, #evacuare locatari cladiri nesigure , #Stiri Casa