Cel mai nou export al Chinei: pensionarii chinezi isi traiesc anii de aur in strainatate

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 09:10
2668 citiri
Cel mai nou export al Chinei: pensionarii chinezi isi traiesc anii de aur in strainatate
Foto: Irvine/wikimedia.org

Tot mai multi chinezi planuiesc sa se mute in strainatate pe masura ce imbatranesc, iar dezvoltatorii imobiliari se intrec in oferte dintre cele mai atractive.

Pe masura ce populatia sa imbatraneste, China este tot mai aproape de o criza demografica de proportii. Potrivit statisticilor ONU, in 2030 vor fi aproximativ 360 de milioane de chinezi de peste 60 de ani, adica un sfert din populatia Chinei, scrie BBC.

In conditiile in care resursele statului sunt limitate cand vine vorba de ingrijirea unei populatii in varsta atat de numeroasa, chinezii cu un job bine platit investesc in numar din ce in ce mai mare in proprietati imobiliare din strainatate, atat pentru parintii lor, cat si pentru ei insisi.

Mika Sun, un inginer de retea la o firma de telecomunicatii din Shanghai, cauta o casa in care parintii sai sa locuiasca dupa pensionare. Conditiile sale nenegociabile includ servicii medicale decente, securitate si aer curat, precum si un pret pe care sa si-l poata permita.

A ...citeste mai departe despre "Cel mai nou export al Chinei: pensionarii chinezi isi traiesc anii de aur in strainatate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensionari chinezi case strainatate, #populatie China imbatranire , #Stiri Casa