Cele mai ciudate 10 case de pe planeta

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 17:56
8034 citiri
Cele mai ciudate 10 case de pe planeta

Oamenii pot trai oriunde, dar unii o fac intr-un stil personal. Cele 10 structuri frumoase, trasnite si unice in lume sunt o marturie a creativitatii si ingeniozitatii umane.

Casa solara bio-climatica, casa verticala sau casa avion sunt cateva dintre cele mai neobisnuite case de pe planeta, potrivit BusinessInsider.

In orasul antic Indonezia Yogyakarta, au fost construite 70 de case dom pentru sateni, care si-au pierdut locuintele la un cutremur. Domuri monolitice pot rezista la cutremure si vanturi foarte puternice.

Mai jos este o casa solara bio-climatice in estul Frantei. Casa este conceputa ca un cadran solar tridimensional, care mentine temperatura rece in timpul lunilor de vara si incalzeste spatiul de locuit in iarna, toamna si primavara.

Artistii brazilieni Tiago Primo (de sus) si fratele sau Gabriel au construit o casa verticala, pe un perete de alpinism in Rio de Janeiro. Ei aufolosit rafturi, tejghele, un hamac si un pat.

La 73 de ani, constructorul Bohumil Lhota a creat o casa de cotitura intr-un mic sat la nord de Praga, Republica Ceha. El a inceput sa o construiasca in 1981, si a terminat in 2002. Casa lui se roteste astfel incat el poate avea cea mai buna vizualizare in orice moment, si, de asemenea, se pot deplasa in sus si in jos.

Casa cu trei dormitoare a fost facut din patru containere de transport maritim in Sydney. A fost construita la pretul de 130.000 dolari si are doua bai, podele din lemn, o bucatarie, spalatorie si poate fi transportata la nevoie.

"Casa crocodil" este situata pe Coasta de Fildes. A fost proiectata si construita de catre un artist, iar acum ucenicul sau locuieste in casa dupa moartea sa.

Aceasta casa se afla pe o stanca in raul Drina din Serbia. Un grup de tineri au considerat, in 1968, ca piatra este locul ideal pentru a construi un adapost si, intra-devar, a rezistat furtunilor puternice si inundatiilor timp de peste 50 de ani.

Chris si Malissa Tack au renuntat la viata lor de high-tech in 2011 si au condensat lumea lor intr-o "casa mica" in orasul Snohomish, Washington. Noua lor casa are o suprafata de numai 140 de metri patrati.

Liu Lingchao a construit o locuinta improvizata pentru a se adaposti in drumul spre orasul sau natal din China. Casa a fost realizata din pungi de plastic, lenjerie de pat, si bambus.

Aceasta femeie din Bulgaria traieste intr-o cuva de vin in centrul Spaniei. Exista aproximativ 40 de oameni care traiesc in aceasta tabara improvizata, care au venit pentru a culege struguri in timpul recoltei anuale de sase saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#case ciudate, #cele mai ciudate case, #cele mai interesante case , #Stiri Casa