Cladirile cu bulina rosie din Bucuresti sunt investitii profitabile pentru straini

Luni, 28 August 2017, ora 12:46
1331 citiri
Cladirile cu bulina rosie din Bucuresti sunt investitii profitabile pentru straini
Foto: Arhiva Ziare.com

Investitorii straini sunt interesati de investitii in cladiri cu risc seismic din Bucuresti, deoarece de obicei sunt cladiri situate ultracentral, a caror valoare poate sa creasca dupa consolidare chiar si de trei ori.

"Astfel, investitorii au creat o lista 'neoficiala' de preturi de vȃnzare pentru aceste proprietati. Ei cumpara, in special, apartamente nerenovate, de mari dimensiuni, situate ultracentral, pe care le impart in locuinte mai mici, le renoveaza la standarde inalte si le inchiriaza", arata un studiu realizat de platforma imobiliara Wizmo.ro si agentia Bucharest Imobiliare.

"Personal, consider o reala oportunitate investitia in astfel de cladiri, in special datorita pozitiei lor ultracentrale. Pentru un pret de 500-600 euro pe mp, a avea o locuinta in inima Bucurestiului reprezinta o afacere, pe care multi o percep foarte riscanta, dar pe care unii investitori o gasesc foarte atractiva si o exploateaza.

O astfel de proprietate poate fi amortizata in opt-zece ani, iar dupa consolidare poate sa ii creasca valoarea chiar si de trei ori", a declarat Daciana Petrov, proprietarul Bucharest Imobiliare.

Ȋn ceea ce priveste inchirierile de imobile "cu bulina" in scop comercial, acestea au scazut dramatic dupa adoptarea legii nr. 282/2015, care interzice desfasurarea de activitati ce implica aglomerari de persoane in cladirile cu risc seismic.

"Actul normativ a avut un impact semnificativ pe aceasta piata, mai ales in Centrul Vechi din Bucuresti, si a cauzat pierderi uriase ale proprietarilor de afaceri din zona, care s-au trezit 'in strada', dupa ce au facut investitii de zeci si chiar sute de mii de euro in amenajarea spatiilor evacuate peste noapte", se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

Jucatorii care au avut resurse financiare sa se repozitioneze in piata (lanturi de restaurante, francize, farmacii, sedii de banci etc.) si-au relocat afacerile pe marile bulevarde comerciale, cum ar fi Bulevardul Decebal din Capitala, de exemplu, in mall-uri, precum si la parterul cladirilor nou construite, in diverse zone de interes ale oraselor.

"Interesul pentru acest tip de imobile este, se pare, din ce in ce mai mare si in rȃndul utilizatorilor din mediul online, judecȃnd dupa numarul cautarilor din Google. Daca in iulie 2016 sintagma 'cladiri cu risc seismic' a fost cautata de aproximativ 46.000 de ori, anul acesta, in iulie, numarul s-a dublat, ajungȃnd la 92.680, conform datelor Google Keyword Planner", a declarat Maarte ...citeste mai departe despre "Cladirile cu bulina rosie din Bucuresti sunt investitii profitabile pentru straini" pe Ziare.com

#cladiri bulina investitii straini, #afaceri cladiri bulina Bucuresti, #cladiri risc seismic Bucuresti , #Stiri Casa