Cum influenteaza zona pretul unui apartament: Cat platesti in plus ca sa stai in buricul targului

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 17:49
1206 citiri
Cum influenteaza zona pretul unui apartament: Cat platesti in plus ca sa stai in buricul targului
Foto: Arhiva Ziare.com

Pretul unui apartament e decis si de zona in care se afla, astfel ca amplasarea este unul dintre factorii care sa iau in calcul pentru a stabili care e valoarea unei locuinte.

Dincolo de pozitia geografica (la periferie, in centru, in cartiere exclusiviste etc.), se mai au in vedere si alte lucruri, precum accesul la diverse facilitati (metrou, RATB, magazine, parcuri etc.), dar si "reputatia" zonei, care poate influenta calitatea vietii in locul respectiv.

Portalul Imobiliare.ro a realizat o analiza care prezinta diferentele de pret in functie de zona (centrala, semicentrala si periferie) pentru locuintele scoase la vanzare in marile orase ale tarii.

Potrivit cercetarii remise vineri Ziare.com, ca etalon au fost luate apartamentele cu doua camere construite, cu suprafete cuprinse intre 50 si 60 de metri patrati. Vechimea locuintei sau modul de compartimentare, alte elemente care influenteaza pretul, nu au fost luate in considerare.

Iata avantajele fiecarei zone:

Pentru ...citeste mai departe despre "Cum influenteaza zona pretul unui apartament: Cat platesti in plus ca sa stai in buricul targului" pe Ziare.com

#diferenta pret apartamente zona, #diferenta pret apartamente amplasare, #pret apartamente zona , #Stiri Casa