Diplomatii romani stau in strainatate in locuinte prea mari si prea scumpe - raport Curtea de Conturi

Joi, 14 Iulie 2016, ora 23:42
871 citiri
Diplomatii romani stau in strainatate in locuinte prea mari si prea scumpe - raport Curtea de Conturi
Foto: Arhiva Ziare.com

Diplomatii romani stau in timpul deplasarilor in strainatate in locuinte prea mari pentru nevoile lor, iar bugetul alocat pentru inchiriere este exagerat, arata un raport al Curtii de Conturi. Asta in conditiile in care exista case detinute de stat care sunt nefolosite.

Spatiile aferente imobilelor detinute de statul roman in strainatate pentru personalul diplomatic nu sunt gestionate cu "economicitate, eficienta si eficacitate", intrucat nu exista "o corelare a suprafetelor libere aflate in imobilele proprietatea statului cu necesarul real de spatii de inchiriat", se arata in document.

Potrivit Curtii de Conturi, sunt inchiriate imobile cu suprafete ce depasesc necesarul pentru numarul de persoane aferent familiilor membrilor misiunilor diplomatice.

Auditul efectuat a aratat ca o mare parte din bugetul Ministerului de Externe este alocata in acest sens si a dat indicii ca e vorba de "o slaba performanta manageriala" si de "un mediu de control intern vulnerabil".

"Evaluarea ...citeste mai departe despre "Diplomatii romani stau in strainatate in locuinte prea mari si prea scumpe - raport Curtea de Conturi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#diplomati locuinte strainatate, #probleme locuinte diplomati strainatate , #Stiri Casa