In cati ani isi poate cumpara un apartament un roman ce castiga salariul mediu - Comparatie cu 2008

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 19:53
1238 citiri
In cati ani isi poate cumpara un apartament un roman ce castiga salariul mediu - Comparatie cu 2008
Foto: Arhiva Ziare.com

Achizitia unei locuinte este in prezent mult mai usor de facut decat in perioada de boom economic (pana in 2009), tinand cont de preturile pe metru patrat, salariul mediu net si cursul de schimb leu-euro.

Consultantii Coldwell Banker au calculat ca este necesara o perioada de sub 10 ani pentru acoperirea sumei platite pentru un apartament nou cu doua camere, comparativ cu peste 33 de ani, in 2008, potrivit News.ro.

"Indicele accesibilitatii achizitionarii unei noi locuinte a coborat pentru prima oara, la inceputul lui 2016, sub pragul de 10 ani. Practic, unei persoane cu un salariu mediu, ii sunt necesare astazi mai putin de 120 de salarii pentru a cumpara un apartament nou cu doua camera, tinand cont de preturile actuale, adica sub 10 ani, fata de aproape 400 de luni in 2008, sau peste 33 de ani", a declarat directorul New Homes in cadrul Coldwell Banker, Gabriel Voicu.

Apartamentele s-au scumpit la inceputul anului 2016 - Situatia din marile orase

Tot mai multe ...citeste mai departe despre "In cati ani isi poate cumpara un apartament un roman ce castiga salariul mediu - Comparatie cu 2008" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani cumpar apartament, #bani achizitie apartament, #pret apartament, #preturi apartamente salariu mediu , #Stiri Casa