Lupta cu apele: Casele plutitoare, o solutie pentru cei care traiesc in zone cu inundatii (Galerie foto)

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 12:00
1449 citiri
Lupta cu apele: Casele plutitoare, o solutie pentru cei care traiesc in zone cu inundatii (Galerie foto)
Foto: Paperhouses

Schimbarile climatice si dezvoltarea permanenta a comunitatilor urbane fac necesara regandirea modului in care oamenii locuiesc.

Aproximativ 21 de milioane de persoane sunt afectate in fiecare an de inundatii provocate de rauri, iar numarul ar putea ajunge la 54 de milioane in 2030, arata o analiza a World Resources Institute.

Cresterea nivelului marii aduce perspective ingrjioratoare pentru numeroase tari si orase din intreaga lume. Cand lupta impotriva fortelor naturii este zadarnica, adapteaza-te, spun arhitectii. Casele plutitoare reprezinta solutia lor.

Compania londoneza EcoFloLife a conceput o noua generatie de case eficiente energetic care sa faca fata inundatiilor si care sa corespunda, totodata, stilului de viata modern.

Casele plutitoare, Waternest 100, au o suprafata de peste 90 de metri patrati fiecare si sunt contruite din lemn si aluminiu reciclat. Designul include luminatoare, balcoane si fereastre vaste pentru a admira in voie privelistea. Pe acoperis a ...citeste mai departe despre "Lupta cu apele: Casele plutitoare, o solutie pentru cei care traiesc in zone cu inundatii (Galerie foto)" pe Ziare.com

#case plutitoare, #casa apa, #case inundatii, #solutii inundatii , #Stiri Casa