Mai multi bani pentru programul Prima Casa: Ministerul Finantelor pregateste schimbari

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 20:22
1121 citiri
Mai multi bani pentru programul Prima Casa: Ministerul Finantelor pregateste schimbari
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care doresc sa-si cumpere o locuinta ar putea primi o veste buna: plafonul pentru programul "Prima Casa" ar urma sa fie suplimentat cu 500 de milioane de lei, pentru a doua oara in acest an.

Aceasta este propunerea ministrului Finantelor, Anca Dragu, care a explicat si care este motivul pentru care ia in calcul acest lucru.

"Masura vine atat in sprijinul potentialilor beneficiari ai programului, cat si al celor care au incheiat antecontracte de vanzare-cumparare prin 'Prima Casa' si care, in lipsa alocarii resurselor necesare, sunt in pericol de a pierde avansurile platite, fiind in imposibilitate sa isi mai finanteze tranzactiile prin program", se arata intr-un comunicat de presa.

Ministrul Finantelor a dat asigurari ca suma suplimentara nu afecteaza tinta de deficit bugetar si a fost stabilita in functie de volumul solicitarilor aflate in diverse stadii de aprobare si de pre-aprobare.

Alte schimbari

In plus, pe langa suplimentarea plafonului total de garantare ...citeste mai departe despre "Mai multi bani pentru programul Prima Casa: Ministerul Finantelor pregateste schimbari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plafon Prima casa, #crestere plafon Prima Casa, #bani Prima Casa , #Stiri Casa