Nu mai poti achita ratele la Prima Casa? Ramai in locuinta si platesti chirie - un proiect cu multe semne de intrebare

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 07:50
1198 citiri
Nu mai poti achita ratele la Prima Casa? Ramai in locuinta si platesti chirie - un proiect cu multe semne de intrebare
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care nu-si pot plati ratele la locuinta luata prin programul Prima Casa ar putea primi ajutor din partea statului, potrivit unui proiect legislativ initiat de deputatul PNL Daniel Zamfir - cel care a facut si Legea darii in plata. Masura ridica, insa, niste semne de intrebare.

"In primul rand, era o datorie a mea, pentru ca la Legea darii in plata cei care luasera credit prin Prima Casa au fost exclusi. Eu am sustinut tot timpul ca si acesti oameni trebuie sa beneficieze" de o astfel de masura, a explicat liberalul pentru Ziare.com.

L-am intrebat pe Daniel Zamfir pe ce considerente s-a bazat pentru aceasta initiativa, avand in vedere ca rata de default pe creditele Prima Casa este foarte mica, de doar 0,2%.

Mai exact, din cele peste 166.000 de garantii date de stat de la lansarea programului in 2009 pana in decembrie 2015, doar 401 au fost executate silit.

"Bine, in prezent sunt cam 400 de oameni in situatia asta, dar sa ne gandim ce se intampla cu ei: pierd casa, ...citeste mai departe despre "Nu mai poti achita ratele la Prima Casa? Ramai in locuinta si platesti chirie - un proiect cu multe semne de intrebare" pe Ziare.com

#prima casa rate, #proiect rate prima casa, #ajutor rate prima casa, #chirie anl prima casa , #Stiri Casa