O cladire ca un oras vertical. Asa ar putea arata blocurile viitorului (Galerie foto)

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 07:30
1266 citiri
O cladire ca un oras vertical. Asa ar putea arata blocurile viitorului (Galerie foto)
Foto: Buro Ole Scheeren

Blocurile viitorului nu sunt zgarie nori izolati si anosti, ci structuri spectaculoase conectate, ce dau impresia unui adevarat oras, prin exploatarea la maximum a spatiului pe orizontala.

Cel putin aceasta este viziunea arhitectilor complexului de apartamente "The Interlace" (Imbinarea), care a fost desemnat "cladirea anului" in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura, cel mai mare eveniment international de arhitectura din lume. Festivalul a avut loc recent la Marina Bay Sands, in Singapore.

O viziune pentru viitor: casa de nici 20 de metri patrati "intesata" cu tehnologie (Galerie foto)

Situata in sudul statului Singapore, cladirea se remarca prin designul sau inovator, care pune accent pe dezvoltarea unui sentiment de comunitate. Nu lipsesc nici elementele eco intalnite la cladirile moderne.

Interlace a fost proiectata de arhitecti din Olanda si din Germania, de la firmele Office of Metropolitan Architecture (OMA) si Buro Ole Scheeren, si a fost finalizata in ...citeste mai departe despre "O cladire ca un oras vertical. Asa ar putea arata blocurile viitorului (Galerie foto)" pe Ziare.com

#bloc viitor, #cladirea anului , #Stiri Casa