Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 11:28
1423 citiri
Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul

In programul asumat, marti, in Parlament, Cabinetul Ponta 3 si-a lua angajamentul ca Programul Prima Casa sa devina Noua Casa, pentru a stimula achizitia de locuinte noi.

"Decizia este menita sa incurajeze dezvoltarea de ansambluri noi, adaptate cerintelor pietei. Efectele imediate ar putea fi aparitia pe piata a unor oferte care sa fie adaptata cererii actuale, dar si o ieftinire a preturilor pe segmentul rezidential vechi", a apreciat Daniel Crainic, seful departamentului de marketing si comunicare la portalul Imobiliare.ro, pentru Ziare.com.

El considera ca pentru a avea succes, programul ar trebui sa largeasca accesul cumparatorilor solvabili la finantare.

"Anul este important in masura in care in functie de acel an, locuintele din stocul actual de imobile vor fi eligibile sau nu, prin urmare pretul acestora va fi mai mult sau mai putin impactat. Pretul locuintelor care nu sunt eligibile la finantare in cadrul unui program popular, de regula, scade, din lipsa de cerere", a ...citeste mai departe despre "Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul" pe Ziare.com

#Prima casa devina Noua Casa, #schimbare Prima Casa, #proiect Noua Casa, #Guvern Noua Casa , #Stiri Casa