Prima Casa pentru diaspora: Cati romani din strainatate si-au luat astfel o locuinta

Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 09:17
1103 citiri
Prima Casa pentru diaspora: Cati romani din strainatate si-au luat astfel o locuinta
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii din diaspora au posibilitatea de a-si lua o locuinta prin intermediul "Prima Casa". Insa cati bani au fost alocati? Si cate credite de acest fel au fost date pana acum?

Ziare.com a incercat sa afle raspunsul la aceste intrebari si sa intocmeasca un ghid util pentru romanii din strainatate care doresc sa acceseze programul guvernamental.

Astfel, posibilitatea ca romanii care lucreaza in strainatate sa acceseze un credit prin "Prima Casa" a fost introdusa printr-o hotarare de guvern ce a intrat in vigoare in octombrie 2014.

Plafonul stabilit a fost de 25 milioane lei, fiind destinat exclusiv pentru "garantarea achizitiei sau construirii unei locuinte pentru persoanele cu cetatenie romana care locuiesc in strainatate". Adica banii nu puteau fi acesati de catre cei aflati in tara.

Potrivit informatiilor transmise de Ministerul Finantelor la solicitarea Ziare.com, din acest plafon s-au acordat pana in prezent 190 credite prin programul "Prima Casa" pentru diaspora, in ...citeste mai departe despre "Prima Casa pentru diaspora: Cati romani din strainatate si-au luat astfel o locuinta" pe Ziare.com

#Prima Casa romani diaspora, #Prima Casa diaspora , #Stiri Casa