Primaria ii va da afara din casa pe locatarii din blocuri cu risc seismic, daca refuza sa se mute

Joi, 09 Martie 2017, ora 19:33
1044 citiri
Primaria ii va da afara din casa pe locatarii din blocuri cu risc seismic, daca refuza sa se mute
Foto: Ziare.com

Guvernul are de gand sa schimbe legea privind consolidarea cladirilor cu risc seismic pentru ca sa nu mai fie nevoie de acordul proprietarilor pentru lucrarile care se executa in acest scop.

Informatia vehiculata de cateva zile in presa a fost confirmata, joi, de vicepremierul Sevil Shhaideh.

Shhaideh a afirmat ca sunt locatari care refuza sa-si paraseasca locuintele cu risc seismic pe timpul lucrarilor de consolidare a imobilelor si din acest motiv este necesara modificarea legii.

Ea a precizat, insa, ca oamenii vor fi obligati sa-si paraseasca locuintele doar daca autoritatile locale le vor pune la dispozitie case de necesitate, dand exemplul Capitalei unde Primaria dispune de un fond locativ de peste 100 de apartamente.

Citeste si Bucurestiul are 347 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic. Firea face o firma si pentru ele

"Va dau exemplu Bucurestiului, unde sunt peste 300 de cladiri cu risc seismic. Primaria Generala are un fond locativ de peste 100 de apartamente pe care le poate pune la dispozitia locatarilor pe perioada consolidarii imobilelor, dar anul trecut au fost situatii in care niciun proprietar nu a vrut sa paraseasca domiciliul sa mearga in locuintele de necesitate si, din aceste considerente, incepand de anul trecut, a fost pus in dezbatere acest proiect de lege, ca sa putem aplica masura obligarii proprietarului si nu de a astepta acordul dansilor sa realizam aceste reabilitari-consolidari", a spus Shhaideh, citata de News.ro.

Aceasta a mentionat ca in fiecare an au fost alocate "sume considerabile" pentru blocurile cu risc seismic, dar maximum 10% din fonduri au fost atrase in final pentru consolidare, deoarece in prezent aceste lucrari se pot face doar cu acordul proprietarului.

"Aceste lucrari de consolidare sunt complexe, ele se realizeaza in exterior, dar cele mai multe in interiorul cladirilor, iar constructorii spun ca se intarzie ritmul lucrarilor daca proprietarii sunt in locuinte, caci este destul de complicat sa faca strapungeri de plansee cu oamenii in case", a mai afirmat vicepremierul.

Potrivit Profit.ro, proiectul de lege avut in vedere de Guvernul Grindeanu permite primarilor sa semneze decizia de evacuare temporara a unui locatar dintr-un bloc incadrat in clasa I de risc seismic pe perioada executiei lucrarilor de interventie, dupa ce acel locatar a fost notificat si renotificat, dar nu a eliberat in termen locuinta.

Decizia de evacuare va avea caracter executoriu de la data ofertei unei ...citeste mai departe despre "Primaria ii va da afara din casa pe locatarii din blocuri cu risc seismic, daca refuza sa se mute" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Shhaideh Lege consolidare cladiri risc seismic, #modificari Lege consolidare cladiri risc seismic , #Stiri Casa