Resedinta de dictator, de vanzare pentru 5,5 milioane de euro

Luni, 28 Iulie 2014, ora 12:30
1236 citiri
Resedinta de dictator, de vanzare pentru 5,5 milioane de euro

O casa in care a trait, timp de patru ani, dictatorul Antonio de Oliveira Salazar, a fost scoasa la vanzare, pentru suma de 5,5 milioane de euro, de o agentie imobiliara din Lisabona.

Casa, cu un teren de 1.410 metri patrati, este situata in apropiere de centrul Lisabonei. Pretul este justificat "nu de cladirea in sine", ci de suprafata acestui teren, potrivit agentiei imobiliare, care precizeaza ca din casa de trei etaje a mai ramas doar o fatada in ruina, iar prin ferestrele fara geamuri intra ramurile unui copac, potrivit Mediafax.

Doar ornamentele fatadei amintesc de trecutul prestigios al cladirii, dar, in prezent, acestea servesc drept cuiburi pentru ciori.

Casa a fost insa una luxoasa. Salazar a ales-o ca locuinta in 1933, imediat dupa ce a devenit premier, fiind o locuinta potrivita functiei sale. In acelasi an, a fost instaurat regimul sau, "Estado Novo" (Statul Nou).

Dictatorul, care a fost premier al Portugaliei intre anii 1932 si 1968, a parasit aceasta casa in 1937, dupa ce a scapat dintr-un atentat. In acelasi an s-a luat decizia de a se crea o resedinta oficiala pentru seful Guvernului portughez, Palatul Sao Bento.

Salazar a locuit in acest palat - care a ramas pana in zilele noastre resedinta premierului portughez - pana la moartea sa, pe 27 iulie 1970.

#casa dictator Antonio Salazar, #casa Salazar vanzare, #vanzare casa premier Portugalia , #Stiri Casa