Rezolvarea inedita pentru problema locuintelor. Ai vedea asa ceva in Bucuresti?

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 08:37
1296 citiri
Rezolvarea inedita pentru problema locuintelor. Ai vedea asa ceva in Bucuresti?

Pentru ca se castiga mai multi bani in orase decat in mediul rural, problema locuintelor a devenit arzatoare, de aici si necesitatea de a construi cat mai multe case noi.

Preturile apartamentelor noi in orasele mari s-au aflat intr-o permanenta crestere. Desi ai fi tentat sa crezi ca este vorba de un artificiu din partea marilor companii imobiliare pentru a se imbogati, situatia nu este chiar atat de simpla.

Fluxul de oameni care migreaza de la sat la oras a devenit atat de mare in ultimul deceniu, incat a alimentat o explozie de cartiere rezidentiale si suburbii in lumea occidentala. Indiferent de valoarea salariilor, prea putini isi mai permit sa traiasca in centrul unui oras din cauza preturilor exorbitante.

Ca o solutie la problema locuintelor din capitalele suprapopulate, o firma de arhitectura si design din Helsinki a creat niste casute compacte cu etaj, care reusesc sa se incadreze aproape in intregime intr-un loc de parcare.

O casa cu un etaj si o mansarda din sticla ocupa doar 2,5 x 5 metri.

Proiectul este realizat de Casagrande Laboratory si are mari sanse sa fie implementat la scara larga.

Vezi aici mai multe detalii despre casa cat un loc de parcare ...citeste mai departe despre "Rezolvarea inedita pentru problema locuintelor. Ai vedea asa ceva in Bucuresti?" pe Ziare.com

#proiect imobiliar inedit, #case pe verticala , #Stiri Casa