S-a terminat cu blocurile in regie proprie. Firmele de constructii vor fi certificate

Luni, 27 Iunie 2016, ora 13:42
1253 citiri
S-a terminat cu blocurile in regie proprie. Firmele de constructii vor fi certificate

O modificare legislativa mult asteptata de specialistii in constructii tocmai a avut loc. Legea 10 privind calitatea in constructii a fost schimbata din nou, iar de aceasta data prevederile vin sa completeze cu adevarat golul legislativ existent.

Principala modificare este aceea ca firmele de executie, proiectare si consultanta nu vor mai putea activa decat daca sunt certificate. Acest sistem exista deja si s-a dovedit functional in favoarea unor lucrari de calitate, pentru cele care prestau servicii in domeniul securitatii la incendiu.

Certificarea firmelor ce activeaza in domeniul constructiilor nu reprezinta un moft.

Asa cum un spital nu poate functiona fara doctori, tot asa si firmele de constructii nu vor putea sa mai execute lucrari decat daca au personal de specialitate, respectiv ingineri si arhitecti.

Acceptati o operatie facuta de catre un necalificat? Atunci de ce am accepta constructii la care nimeni nu are responsabilitatea executiei, ci doar a lui: "merge si ...citeste mai departe despre "S-a terminat cu blocurile in regie proprie. Firmele de constructii vor fi certificate" pe Ziare.com

#lege calitate constructii, #lege autorizatii constructii , #Stiri Casa