Schimbarile la Prima Casa ar limita interventia agresiva a statului in piata imobiliara si i-ar ajuta pe cei cu venituri mici

Miercuri, 03 August 2016, ora 07:26
900 citiri
Schimbarile la Prima Casa ar limita interventia agresiva a statului in piata imobiliara si i-ar ajuta pe cei cu venituri mici
Foto: Arhiva Ziare.com

Prima Casa ar putea deveni un program guvernamental destinat in exclusivitate romanilor cu venituri mici. Insa ce efecte ar avea aceasta schimbare? Cum va influenta piata imobiliara? Dar creditarea?

Prevederea apare in proiectul pentru Strategia Nationala a Locuirii realizata de Ministerul Dezvoltarii insa deocamdata nu sunt stabilite toate detaliile.

In document se precizeaza ca venitul ar putea deveni principalul criteriu dupa care se vor acorda creditele prin programul Prima Casa.

"Plafonul de garantare de 60.000-70.000 de euro nu este destul de eficient in filtrarea si orientarea catre persoanele care au cu adevarat nevoie de acest tip de asistenta din partea Guvernului.

Un criteriu de eligibilitate bazat pe venit ar putea fi o solutie in aceasta privinta. Astfel, eligibilitatea pentru obtinerea garantiei din cadrul programului ar putea sa se bazeze pe criteriul de venit", se arata in anexa proiectului.

Insa nici vorba de cifre concrete. Nu se precizeaza nici macar ...citeste mai departe despre "Schimbarile la Prima Casa ar limita interventia agresiva a statului in piata imobiliara si i-ar ajuta pe cei cu venituri mici" pe Ziare.com

#schimbari Prima Casa, #Prima Casa venituri mici, #Prima Casa modificari , #Stiri Casa