S-a simplificat procedura de autorizare a constructiilor - vezi pentru ce nu mai ai nevoie de aprobare

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 06:43
1193 citiri
S-a simplificat procedura de autorizare a constructiilor - vezi pentru ce nu mai ai nevoie de aprobare

O lege care simplifica procedura de autorizare a lucrarilor de constructii (Legea 197/2016) a intrat in vigoare saptamana trecuta.

Ne-am obisnuit, in general, cu lucruri care complica, dar iata ca aceasta modificare legislativa este in genere una care vine in ajutorul investitorilor, autoritatilor locale si cetatenilor care fac diverse modificari asupra constructiilor. Cum spuneam in alte articole: investitorii nu trebuie abordati ca niste infractori, ci sa le cream cadrul legal corect de manifestare.

Una din modificarile principale consta in faptul ca procedura notariala/cadastrala de comasari/imparteli pentru cel mult trei parcele nu mai necesita certificat de urbanism asa cum era pana la acest moment.

Aceasta era o procedura ce incarca birocratic sistemul, dar care nu producea consecinte din punct de vedere calitativ, dovedindu-se a fi doar un formalism birocratic. Se reduc astfel timpii si actele necesare realizarii procedurilor mai sus mentionate (se scurteaza procedura ...citeste mai departe despre "S-a simplificat procedura de autorizare a constructiilor - vezi pentru ce nu mai ai nevoie de aprobare" pe Ziare.com

#simplificari avizare constructii, #lege simplificare autorizare constructii , #Stiri Casa