Va e teama de pericolele aerului conditionat? Iata ce trebuie facut pentru a scapa de grija alergenilor din instalatia de racire

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 11:07
2076 citiri
Va e teama de pericolele aerului conditionat? Iata ce trebuie facut pentru a scapa de grija alergenilor din instalatia de racire

Praful si alergenii din aparatele de aer conditionat pot fi adevarate pericole pentru sistemul respirator, dar nu vrem sa renuntam nici la confortul de acasa. Iata ce trebuie sa facem pentru a evita problemele de respiratie ce vin la pachet cu o vara racoroasa.

Odata achizitionat un aparat de aer conditionat, este esential sa luam in calcul cateva sfaturi despre cum sa prelungim durata de functionare a unui astfel de dispozitiv pentru a va putea bucura cat mai mult de calitatile acestuia.

Primul pas: igienizarea

Mentenanta si igienizarea unui astfel de aparat sunt vitale nu doar pentru limitarea costurilor de energie si mentinerea puterii de racire a dispozitivului, dar o ingrijire necorespunzatoare poate cauza probleme pentru persoanele ce intra in contact cu aparate care nu au fost mentinute corect.

Lipsa de atentie cat priveste aerul conditionat poate transforma acest dispoitiv in adevarate depozite de praf, alergeni si miros respingator, ducand, in timp, la aparitia unor grave probleme de sanatate.

Cand vine vorba de intretinerea unui aparat de aer conditionat, cel mai important factor de luat in calcul este necesitatea efectuarii unei revizii de catre o echipa de profesionisti atat inainte de inceperea sezonului cald, cat si la finalul acestuia, cand aerul conditionat ar putea da semne de usoara uzura. Va sfatuim totusi sa va pregatiti din timp pentru vizita unui profesionist si sa nu asteptati pana in ultima clipa pentru a apela la servicii specializate.

In timpul sezonului estival, cele mai multe companii ce asigura service-ul pentru aparatele de aer conditionat sunt suprasolicitate, astfel ca a obtine o programare poate ajunge sa dureze chiar si cateva saptamani.

Rezervati, deci, dinainte un pachet de servicii de mentenanta pentru aparatul dumneavoastra pentru a evita eventualele neplaceri in plina canicula.R

ecomandarea noastra este firma de service si mentenanta Alex IR Decor, o companie specializata in montarea, igienizarea si repararea de aparate de aer conditionat, prezenta pe aceasta piata de douazeci de ani, fapt ce garanteaza profesionalismul si siguranta serviciilor echipei de profesionisti.

Despre "aspiratoarele de praf"

Primul pas pentru garantarea functionarii proprii a unui astfel de dispozitiv este efectuarea unei igienizari adecvate. Cea mai importanta componenta ce trebuie verificate pentru a asigura eficienta unui aer conditionat sunt filtrele, care trebuie frecvent curatate sau inlocuite. Acestea devin, in timp, depozite de praf ce impiedica circulatia aerului, scazand drastic randamentul aparatului de aer conditionat.

Probleme cu filtrele sunt sesizabile si din cauza mirosului neplacut emanat de dispozitiv. Cele mai multe dintre aerele conditionate au filtrele localizate in interiorul aparatului, igienizarea acestora fiind usoara, dar periculoasa datorita cantitatilor importante de praf pe care acestea le adopostesc. De aceea recomandam ca igienizarea aparatelor de aer conditionat sa fie facuta de catre o echipa de specialisti, care sa garanteze functionarea corecta a aparatului dumneavoastra.

In afara de curatarea filtrelor, o echipa de profesionisti poate verifica starea generala a aerului conditionat, vizand posibile oxidari, vaporizatorul si starea numeroaselor componente interioare sau exterioare ale dispozitivului.

Ce facem cu circulatia freonului?

O alta problema importanta care priveste mentenanta unui aparat de aer conditionat este circulatia freonului. Daca observati scaderea randamentului aparaului de aer conditionat, o cauza probabila este pierderea de freon, un compus orgnic utilizat ca agent frigorific.

Aparatele de aer conditionat functioneaza cu freon in circuit, astfel ca pierderea acestei substante poate produce avarii grave dispozitivului dumneavostra. Aceasta problema necesita initial un diagnostic din partea unui specialist pentru a identifica sursa pierderii de freon, iar mai apoi pentru reincarcarea aparatului cu cantitatea necesara de agent frigorific.

Aceasta reparatie se face doar in conditii speciale in functie de presiunea fiecarui dispozitiv, prezenta unui specialist fiind obligatorie.

Aparatul meu s-a defectat. Ce fac acum?

Este foarte important de stiut ca, asemenea oricarui dispozitiv, si aparatele de aer conditionat pot suferi defectiuni, cele mai numeroase putand fi solutionate prin inlocuirea unor componente. Pisele de schimb pot fi procurate prin firme de profil sau chiar chiar de la importator.

Componenetele care se defecteaza ce mai des sunt turbinele si placile de baza. Acestea sunt usor de inlocuit daca aparatul de aer conditionat nu este foarte vechi. Daca acesta este un model mai vechi de 5 ani, piesele de schimb sunt dificil de procurat, iar costurile ridicate ar putea face neprofitabila repararea dispozitivului.

Componenta electronica este si ea importanta pentru functionarea corecta a aparatului dumneavoastra. Probleme ce tin de telecomanda, circuitul electronic sau de alimentare sunt si ele frecvente, insa sunt usor de remediat de catre un specialist.

De retinut!

Asadar, nu uitati cateva reguli cat priveste ingrijirea aparatului dumneavoastra de aer conditionat. Cel mai important factor este sa aveti grija sa rezervati din timp o echipa de specialisti pentru a igieniza si verifica dispozitivul dumneavoastra, evitand astfel orice eventuala problema.

In plus fata de vizitele unui service specializat, puteti curata sau chiar inlocui filtrele aparatului, principala cauza de scadere a randamentului acestuia. Investiti astfel in calitatea si confortul vietii dumneavoastra si a celor din jur.

#service aer conditionat, #reparatii aer conditionat , #Stiri Casa