Vrei sa-ti cumperi un apartament? Atentie la pretul pe care-l declari la notar, caci te poti trezi cu Fiscul la usa

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 12:30
1884 citiri
Vrei sa-ti cumperi un apartament? Atentie la pretul pe care-l declari la notar, caci te poti trezi cu Fiscul la usa
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca ai de gand sa vinzi sau sa cumperi un apartament, trebuie sa stii ca tranzactiile imobiliare pot fi raportate le Fisc in cazul in care pretul declarat in contract este mai mic decat grilele notarilor.

Ideea e ca, in practica, exista multi romani care declara o valoare mai mica a locuintelor pentru a plati impozite mai mici.

Insa de la 1 ianuarie 2016, in noul Cod Fiscal, s-a introdus o prevedere prin care se incearca sa se combata aceasta tendinta.

"Anterior, impozitul pe tranzactie se platea raportat la cel mai mare pret ales dintre cel din grila notariala si cel declarat in contract. Incepand din acest an, insa, impozitul se plateste doar in raport cu pretul declarat, iar daca acesta este mai mic decat cel din grila notariala, atunci tranzactia se raporteaza la Fisc", a explicat pentru Ziare.com Adrian Vascu, senior partner la Veridio, companie care ofera servicii de consiliere financiara, si fost presedinte al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania ...citeste mai departe despre "Vrei sa-ti cumperi un apartament? Atentie la pretul pe care-l declari la notar, caci te poti trezi cu Fiscul la usa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fisc valoare apartament, #Fisc pret apartament, #declar pret apartament notar, #pret apartament notar , #Stiri Casa