Nu sunt motive pentru cresterea pretului electricitatii la consumator in 2010

Joi, 04 Februarie 2010, ora 13:42
1457 citiri
Nu sunt motive pentru cresterea pretului electricitatii la consumator in 2010

Pretul de productie a energiei electrice in Romania va fi in acest an asemanator celui din 2009, de 150 lei/MWh, motiv pentru care pretul la consumator nu ar trebui sa creasca, a declarat joi directorul general al producatorului de energie electrica CE Craiova, Constantin Balasoiu, potrivit NewsIn.

"Pretul la productie a energiei electrice in acest an va fi la fel ca in 2009, de 150 lei/MWh, media pe tara. Si productia de energie la nivelul tarii in acest an va fi aproximativ egala cu cea din 2009. Consumatorii nu ar trebui sa se astepte la cresteri spectaculoase de pret", a precizat Constantin Balasoiu, totodata administrator al companiei-gigant Electra, prima companie rezultata in urma reorganizarii sectorului energetic.

De asemenea, potrivit lui Balasoiu, pentru 2010 se asteapta la o usoara revenire a cererii de electricitate, care a scazut in 2009.

"Este nevoie de o regandire a strategiei energetice", a adaugat Balasoiu.

Directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, va conduce prima companie rezultata in urma reorganizarii sectorului energetic, Electra.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara. Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica, cu o putere instalata de 930 MW.

Compania are trei sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria si Sucursala Electrocentrale Craiova II.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret, # energie electrica, # reorganizare sector, # electricitate , #stiri CE Craiova