CE Turceni: 60 milioane lei pentru transportul carbunelui

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 12:42
1568 citiri
CE Turceni: 60 milioane lei pentru transportul carbunelui

Producatorul de energie Complexul Energetic Turceni a incheiat un contract in valoare de 60,4 milioane lei cu societatea nationala de transport feroviar de marfa CFR Marfa SA, in urma unei negocieri, pentru transportul carbunelui in 2011, potrivit unui anunt de pe site-ul guvernamental de licitatii, informeaza NewsIn.

Contractul a fost atribuit pe 3 ianuarie, iar CFR Marfa a fost singurul ofertant.

Complexul Energetic (CE) Turceni este cea mai mare centrala termica pe baza de lignit din Romania si acopera 12,5% din energia consumata in sistem.

Compania are in prezent circa 4.600 de salariati si este controlata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Infiintat in 2003, complexul energetic include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carbune, #ce turceni, #cfr marfa, #plata, #transport , #stiri CE Turceni