Complexul Energetic Turceni, afaceri de 1,125 mld. lei in 2010

Luni, 02 August 2010, ora 15:59
1371 citiri
Complexul Energetic Turceni, afaceri de 1,125 mld. lei in 2010

Complexul Energetic Turceni, producator de energie detinut de stat, estimeaza pentru acest an o crestere usoara a cifrei de afaceri, cu 0,5% la 1,125 miliarde lei, fata de cifra de afaceri inregistrata anul trecut, de 1,119 miliarde lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei, preluate de NewsIn.

Totodata, producatorul de electricitate estimeaza pentru acest an un profit net de cel putin 6,65 milioane lei, de 2,4 ori mai mic decat profitul net realizat anul trecut, de 16 milioane lei.

"Profitul net estimat, mai mic decat cel de anul trecut, este din cauza investitiilor majore care se vor derula pe parcursul mai multor ani si care vor fi finantate si din resurse proprii", spun reprezentantii companiei.

Compania are in prezent circa 4.600 de salariati si este controlat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic (CE) Turceni include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Turceni, impreuna cu celelalte doua complexuri energetice din Oltenia (Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, acestea urmand sa faca parte din compania Electra, conform proiectului de reorganizare a sectorului energetic elaborat de Ministerul Economiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#complex, # energetic, # turceni, # afaceri , #stiri CE Turceni