Turceni a trecut pe profit

Vineri, 13 Mai 2011, ora 17:08
1930 citiri
Turceni a trecut pe profit

Complexul Energetic Turceni a realizat in primul trimestru al anului 2011 un profit operational brut de circa 77 milioane lei, dupa ce in trimestrul I din 2010 a inregistrat o pierdere de 27 milioane lei, potrivit datelor transmise NewsIn.

Aceste rezultate sunt datorate diferentelor de curs valutar rezultate din reevaluarea imprumutului JBIC, pe fondul aprecierii yenului japonez in raport cu leul ca si in anii anteriori, nu s-au inregistrat datorii restante la bugetul de stat, spun oficialii companiei.

De asemenea, veniturile companiei au crescut in primele trei luni ale acestui an cu 30% fata de trimestrul I din 2010, de la 365 milioane lei la 477 milioane lei. Cifra de afaceri a crescut cu 26% fata de primul trimestru din 2010, de la 227 milioane lei la 308 milioane lei.

"Complexul Energetic Turceni inregistreaza, la sfarsitul primului trimestru al anului 2011, rezultate economico-financiare superioare celor din anii precedenti, inclusiv fata de 2008, an considerat record in evolutia societatii", se mai arata in datele transmise de companie.

Totodata, cantitate de energie electrica produsa a fost de 1.805 GWh, mai mare cu 34,5% fata de trimestrul I din 2010, cu 24% mai mare fata de trimestrul I din 2009 si cu 2,5% fata de primul trimestru din 2008, an ai carui indicatori au fost considerati record in evolutia Electrocentralei Turceni.

"Cantitatea de energie vanduta pe PZU este mai mare cu 18% decat cea vandut pe intregul an 2009 si reprezinta aproximativ 70% din cea vanduta pe intregul an 2008. Productia de carbune a crescut cu un procent de 16% fata de trimestrul I din 2010 (de la 1,511 milioane tone la 1,754 milioane tone)", potrivit datelor transmise.

Pretul pe tona de carbune extras din exploatarile miniere proprii a scazut cu 30% fata de trimestrul I din 2010, ca urmare a restructurarilor tehnologice care au avut loc, a folosirii eficiente a capacitatilor de productie si a fortei de munca, cat si datorita achizitionarii de terenuri pentru asigurarea frontului de lucru al excavatoarelor.

Complexul Energetic Turceni Complexul Energetic (CE) Turceni este cea mai mare centrala termica pe baza de lignit din Romania si are o cota de piata de aproximativ 12% din consumul intern al tarii. CE Turceni are in prezent circa 4.500 de salariati si este controlata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Infiintat in 2003, complexul energetic include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#turceni, #complex energetic, #profit turceni , #stiri CE Turceni