CEC acorda IMM-urilor credite pentru investitii cu dobanda de 3,65% pe an

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 16:55
1553 citiri
CEC acorda IMM-urilor credite pentru investitii cu dobanda de 3,65% pe an

CEC va acorda IMM-urilor din sectoare productive, sanatate, turism si comert, credite in lei pentru investitii, cu o marja de un punct procentual peste ROBOR 6 luni (3,62% pe an la nivelul de miercuri), pe baza unui grant de 20 milioane de franci elvetieni oferit de Elvetia.

La suma virata de statul elvetian prin "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri", CEC va contribui cu echivalentul a 8,5 milioane de franci elvetieni, astfel ca suma totala disponibila se va ridica la echivalentul a 28,5 milioane franci elvetieni.

Fiecare IMM va putea accesa un credit de cel mult 100.000 de franci elvetieni (366.330 lei), din care 70% este transferat de la buget si ulterior rambursat din grantul elvetian.

Beneficiarii pot accesa si o garantie emisa de Fondul National de Garantare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, care sa acopere 80% din valoarea imprumutului, iar 20% va fi acoperit de imprumutat.

Nu sunt eligibile firmele producatoare de tutun, cocs, produse rafinate din petrol si metale de baza.

Acodul de proiect "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri" a fost semnat joi de Ministerul Finantelor Publice, reprezentat desecretarul de stat Dan Manolescu, Ministerul Economiei, reprezentat de ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, si partea elvetiana, reprezentata de ambasadorul Jean - Hubert Lebet.

#CEC IMM uri, #program IMM uri, #CEC fonduri elvetiene , #Investitii