Presedintele CEC Bank asteapta intrarea bancilor germane pe piata din Romania

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 13:30
1629 citiri
Presedintele CEC Bank asteapta intrarea bancilor germane pe piata din Romania

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, este de parere ca bancile germane sunt primele banci care ar putea intra pe piata romaneasca, numarul bancilor din Romania pastrandu-se la nivelul de acum.

In cadrul unui summit bancar, intrebat despre evolutia pietei de profil din Romania, Radu Ghetea a declarat: "Vedeti, noi nu avem o banca germana. Eu ma astept de mult sa vina o banca germana". Presedintele CEC Bank a adaugat ca nu crede ca nemtii sunt dispusi sa "ia ceva pe care sa il modeleze".

Ghetea sustine, cu privire la miscarile care vor exista in piata, ca acestea ar putea fi dictate in special de deciziile bancilor mama, dar si prin interesul altor banci de a intra in Romania. Numarul actual de banci nu se va schimba prea mult, potrivit sursei citate.

CEC a cochetat cu ideea de a prelua portofoliile scoase la vanzare de alte banci

O alta tema abordata de presedintele CEC Bank a fost intentia bancii de a prelua portofolii scoase la vanzare de catre alte banci.

"Ne-am uitat la cateva portofolii scoase pe piata. Sigur aici este un proces de negociere. ..De fiecare data cand au fost pe piata portofolii am cochetat cel putin cu ideea daca sunt lucruri pe care le putem lua. In afara de aceste portofolii care sunt scoase la vanzare exista si altfel de portofolii care circula si la care noi am fost mai activi.

Este vorba de anumite expuneri care bancile mama considera ca ar fi prea mari si atunci cer bancii din Romania sa reduca expunerea iar banca respectiva trebuie sa gaseasca o solutie. Atunci vine si ne invita sa facem o sindicalizare cu ei, ori daca eram intr-o sindicalizare cu ei spun nu vreti voi si partea cealalta", a spus Ghetea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit bancar, #bancile germane, #evolutia pietei bancare, #presedintele cec bank , #Investitii