A inceput auditul pentru CEC

Luni, 28 August 2006, ora 16:49
899 citiri

KPMG, consultantul selectat pentru CEC, a inceput, in urma cu o saptamana, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru, care se va incheia in cursul lunii septembrie, au declarat, pentru NewsIn, surse din Comisia de privatizare a CEC.Dupa finalizarea auditului, Comisia de privatizare va formula instructiunile pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite catre cei doi investitori interesati: National Bank of Greece si OTP Bank, Ungaria.

"Dupa ce va fi realizat auditul, in septembrie va fi anuntata data la care vor fi depuse ofertele financiare imbunatatite, potrivit instructiunilor Comisiei", au declarat sursele citate.

Presedintele Comisiei de Privatizare a CEC, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca termenul estimat pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite pentru CEC era 31 august 2006.

Potrivit presedintelui CEC, Eugen Radulescu, termenul pentru depunerea ofertelor a fost amanat pentru ca OTP Bank si National Bank of Greece au cerut rezultatele financiare calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS.

"Intarzierea privatizarii CEC ar putea fi determinata de rigurozitatea pe care competitorii o solicita pentru datele pe care le-au cerut, printre care s-ar putea numara si informatiile despre Fondul National de Investitii", a declarat Radulescu.

Radulescu a precizat ca rezultatele financiare ale CEC pe sase luni au fost calculate potrivit standardelor romanesti de contabilitate, iar cei doi competitori straini au solicitat auditarea in conformitate cu normele de contabilitate IFRS. Auditul suplimentar va costa cateva zeci de mii de euro si va fi platit de catre CEC.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.

Agentia NewsIn