Basescu, despre terenul de la Calarasi: Un joc politic al USL; nu este trafic de influenta

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 07:45
1342 citiri
Basescu, despre terenul de la Calarasi: Un joc politic al USL; nu este trafic de influenta

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca niciodata nu si-ar fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren, adaugand ca nu este vorba despre "trafic de influenta" in cazul suprafetei agricole cumparate de fiica sa la Calarasi, iar discutiile despre o comisie parlamentara care sa analizeze aceasta situatie reprezinta "un joc politic".

"Este un joc politic pe care il face USL in ansamblul lui. Ce va pot spune cu certitudine este ca niciodata nu mi-as fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren. Familia mea a achizitionat un teren prin Ioana. Este o afacere de familie, este achizitionat (terenul - n.r.) cinstit", a afirmat Basescu, miercuri seara, la B1 TV, intrebat cu privire la discutiile referitoare la infiintarea unei comisii parlamentare privind terenul de la Calarasi.

CEC este singura banca ce finanteaza agricultura romaneasca, spune Basescu

El a spus ca nu este vorba despre "banii statului" in cazul creditului luat de fiica sa de la CEC, ci de banii deponentilor, pentru ca "asa functioneaza orice banca".

"CEC-ul este singura banca ce finanteaza agricultura romaneasca. In rest, bancile austriece nu finanteaza agricultura romaneasca. Politica de finantare a agriculturii este pornita din vremea Guvernului Boc, cand s-a stabilit ca unul din obiectele de activitate ale bancii unde statul roman este inca actionar majoritar sa fie finantarea agriculturii. Sa stiti ca toti sau marea majoritate a oamenilor care lucreaza in agricultura se finanteaza de la CEC", a adaugat Basescu.

Seful statului a sustinut ca nu a fost vorba despre niciun "trafic de influenta", punctand ca el a vorbit cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, la telefon despre directorul CEC la 40 de zile dupa ce i se acordase creditul fiicei sale.

Intrebat daca presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, l-a sunat sa-i spuna ca "i se pregateste debarcarea", Basescu a raspuns: "Nu, e o minciuna. Asta am aflat, ca i se pregatea debarcarea, pentru ca PSD si-a luat EximBank si PNL urma sa-si ia in proprie administrare CEC-ul. Iar eu am tras un semnal: 'atentie cu Ghetea, ca nu-l schimbi cu un politruc de al vostru, fie el si unul provenit din apropierea nasului Rusanu sau a finului Chitoiu'".

#basescu cec, #Basescu agricultura , #stiri CEC