"BNR stie cum sa potoleasca fluctuatiile cursului de schimb"

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 14:00
1335 citiri
"BNR stie cum sa potoleasca fluctuatiile cursului de schimb"

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, anticipeaza ca vor exista fluctuatii ale cursului de schimb, din cauza situatiei actuale din Romania, dar crede ca Banca Nationala are experienta sa-l domoleasca. 

"Suntem intr-o situatie care ne conduce la concluzia ca vor fi ceva fluctuatii ale cursului de schimb si sunt convins ca BNR are experienta sa-l domoleasca, dar nu stiu la ce nivel", a spus Ghetea, in cadrul unui eveniment.

In ceea ce priveste creditarea, Ghetea a mentionat ca exista perspective foarte clare pentru "un credit in lei mai bun decat cel in valuta" .

"La persoane fizice, din pacate, se are in vedere prea mult cat costa rata in prima luna, fara a se tine cont si de riscuri, de exemplu cel generat de cursul valutar", a explicat seful CEC Bank.

El a adaugat ca programul guvernamental "Prima Casa" a avut un efect deosebit de bun si crede ca ar fi bine, daca este posibil, sa se gaseasca resursele necesare pentru continuarea acestuia si dupa epuizare plafonului de un miliard de euro.

Ghetea, care este si presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, a aratat ca misiunea FMI se intalneste cu asociatia "ori de cate ori vine in Bucuresti".

"Am avut acum 10 zile o intalnire tehnica cu FMI, la nivel juridic, la care din pacate nu am participat", a spus seful ARB. 

#cec, # bnr, # fluctuatii, # curs, # de, # schimb , #stiri CEC